Slik unngår du å bli påtvunget iOS 13
(Foto: Finn Jarle Kvalheim, Tek.no)

Slik unngår du å bli påtvunget iOS 13

Det er flere grunner til at man kan ønske å vente med å oppdatere.

iOS 13 har akkurat blitt sluppet ut av epleburet, og er i skrivende stund i full fart mot alle iPhone-modeller helt ned til iPhone 6S-generasjonen.

For mange iPhone-brukere er dette en gledens stund, ettersom oppdateringer som regel bringer med seg forbedringer og ny funksjonalitet. Men en ny oppdatering kan i teorien også by på problemer, i hvert fall i begynnelsen, hvis ikke alle småfeil er fikset før lansering. 

Kan lønne seg å vente litt

For å være på den sikre siden kan det derfor faktisk være en god idé å ikke oppdatere til et nytt operativsystem helt umiddelbart. Det finnes nok av eksempler på oppdateringer som har ført til både krasjing, bugs, ytelsesproblemer og i ytterste konsekvens ødelagt elektronikk. 

Vi har ikke hørt om noen dramatiske feil knyttet til iOS 13 ennå, men det er allerede bekreftet litt smårusk. The Verge meldte blant annet opp apper som krasjet, ustabil tilkobling til mobilnettet og problemer med å koble til smartdingser i hjemmet.  Apple skal selv ha anerkjent noen av problemene overfor nettsiden, og allerede om fire dager skal Apple slippe iOS 13.1 for å fikse problemene. 

Slik stopper du automatisk oppdatering

Dersom du ønsker å vente med å både laste ned og å oppdatere til iOS 13, gjør du følgende på telefonen din. Gå til Innstillinger, deretter Generelt og til slutt Oppdatering. Skru av Automatiske oppdateringer

Med dette gjort vil ikke telefonen automatisk laste ned og oppdatere seg selv. 

Vi har allerede oppdatert flere av iPhonene på kontoret til iOS 13 uten noen nevneverdige problemer, men vil du være helt på den sikre siden kan det nok være greit å vente til iOS 13.1-oppdateringen som kommer om fire dager. 

Vi har testet iPhone 11:
TEST: Dette er telefonen for folk flest »

(Kilde: The Verge)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen