(Bilde: VideoCardz.com)

Slik tror vi Nvidias neste GeForce-skjermkort blir

Ryktebørsen koker for tiden – dette tror vi kommer.

Nvidia har hatt ett veldig høyt tempo på lanseringene sine i det siste. Normalt ser vi bare én ny generasjon i året, for eksempel ble GeForce GTX 680 lansert i mars 2012, mens kjempen GeForce Titan kom i februar i år.

Mange trodde det var det siste vi skulle se av nye serier fra den kanten, men allerede i april begynte en ny rekke med rykter å svirre og 23. mai var GeForce GTX 780 lansert. Uken etter kom lillebroren, GeForce GTX 770, og allerede nå skal ryktebørsen ha oss til å tro at nok et skjermkort er på vei fra den grønne leiren – GeForce GTX 760.

Bilder lekket

Ingenting er bekreftet fra offisielt hold ennå, men rundt om på nettet har det i løpet av den siste uken dukket opp en rekke forskjellige former for informasjon rundt kortet.   Nettstedet VideoCardz.com har fått tak i en serie med bilder av EVGAs GTX 760-varianter.

Bildene viser at kortet ved lansering vil komme i flere forskjellige former og farger. Noen modeller har en kraftigere kjøleløsning og heftigere frekvenser enn referanseproduktet, og det er klart at kortet vil komme i varianter med både to og fire gigabyte internminne.

De samme bildene forteller også at kortet vil komme med Nvidias GPU Boost 2.0-teknologi. Denne ble først introdusert med GeForce Titan, og er kort og greit en funksjon som automatisk regulerer kjernefrekvensen etter belastningen og temperaturen til kortet.

Høy frekvens

Samme nettsted er også opphavet til en serie med spesifikasjoner på det nye kortet, som i løpet av de siste to dagene har blitt gjengitt verden over. Kortet skal angivelig basere seg på samme kjerne som GTX 770, men i en noe strippet variant. Dette ser man tydelig ved at antallet streamprosessorer skal være redusert fra 1536 i GTX 770, til 1152 i GTX 760.

Frekvensene ser imidlertid ikke ut til å være dratt så alt for lang ned, med 980 MHz som basefrekvens og 1033 MHz som boostfrekvens. Minnet, som har en busbåndbredde på 256 bit, skal kjøre på 6008 MHz.

Nettstedet PC Perspective peker videre til at kortet skal ha et strømforbruk på 170 watt, noe som er 30 watt mer enn forgjengeren GTX 660 og 60 watt mindre enn GTX 770.

Det store spørsmålet som gjenstår er hva dette kortet vil koste, sett opp mot GTX 770 og GeForce GTX 660 Ti. Dette må vi imidlertid vente med å få bekreftet til kortet lanseres offisielt, noe ryktebørsen mener skal skje tirsdag neste uke.

Vi har tidligere testet det råeste skjermkortoppsettet du kan kjøpe:
Tre GeForce GTX Titan gir grensesprengende ytelse »

Kilde: (VideoCardz, PCper, via Sweclockers)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen