Slik trodde de iPhone ville se ut
Teknofil

Slik trodde de iPhone ville se ut

Ingen ante hva Apple holdt på med.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Det går mange rykter for tiden om Apples neste store produktlansering. Kommer iPhone endelig i en større utgave, og vil vi se en smartklokke fra dem? 

Senest i går plukket vi frem fem konseptdesign av iWatch, og én ting er sikkert: Ingen aner hvordan klokken vil se ut. Designerne ser for seg alt fra Fitbit-aktige armbånd til klokker med digre skjermer, og ingen vet hvem som er nærmest det Apple faktisk er i ferd med å lansere. 

Den samme desperasjonen så vi før den første iPhonen ble lansert. Alle «visste» at Apple jobbet med å lage en telefon, men ingen ante hvordan den ville se ut. Bildene under er samlet sammen av Gizmodo, og vil nok minne oss alle om å ta konsepttegningene vi ser av iWatch med en god klype salt.

iPod-hybriden

Det første «iPhone»-konseptet kommer fra en Engadget-leser kalt «Nick C», som lagde et konsept til en designkonkurranse i 2006. Her ser vi en slags hybrid av den daværende iPod-en (med litt større skjerm), og en telefon med et tastatur som kunne skli ut.

Selv om Nick C bommet helt på designet, er slagordet litt inne på riktig spor. Steve Jobs sa tross alt at iPhone smeltet sammen tre ulike ting ved den første lanseringen - en iPod, en telefon og en internettenhet. 

Flip-iPod

Fliptelefoner var ekstremt populære før de berøringsfølsomme skjermene tok over, så det er ikke rart at flere designere så for seg at iPhone ville kunne brettes.

Kombinasjonen av iPod-snurrehjul på både innsiden og utsiden, en 2,2-tommers skjerm og et tre-megapiksels kamera (!) ble imidlertid ikke noen vinner for dingsebloggen Esato, som lagde dette designet i 2006.

QWERTY-hybriden

Når du ser på telefonmarkedet før iPhone kom var det kanskje ikke så rart at en designer så for seg noe som dette. Tastaturer som kunne dras ut hadde begynt å bli populære, og blant MP3-spillere var iPod kongen.

Dermed burde man hatt et vinnerdesign hvis man slo de to sammen, og attpåtil gjorde skjermen berøringsfølsom? 

iPod-nano-telefonen

Dette konseptet ble laget av designeren Isamu Sanada, som trodde Apple ville bruke 2005-utgaven av iPod Nano som utgangspunkt i deres nye telefon. Selv om han bommet komplett på omtrent alle punkter, traff han i det minste ved å ikke velge hvitt plastmateriale. 

Flip-telefonen i aluminium

Nok et design av Isamu Sanada, og nok en gang bommet han totalt. Akkurat som Esatos tidligere konsepttegning falt Sanada for flip-fristelsen, og trodde telefonen ville bestå av to deler, med en gummibit som holdt dem sammen.

Kanskje en spennende vri på fliptelefon-designet, men likevel langt ifra det endelige iPhone-designet.

iPoden med berøringsområde

Det siste konseptbildet skal ha vært et «lekket» bilde fra Apple, og dukket opp på nettet i 2007. Her er alle knappene borte til fordel for et stort berøringsfølsomt område, og funksjonene har blitt flyttet til skjermen. 

Selve formfaktoren minner om den daværende iPod Nanoen, som mange andre også tok utgangspunkt i. 

Designet skiller seg imidlertid ut fra resten av de andre forslagene, og er også det designet som kom nærmest det endelige iPhone-designet. Hadde bare skjermen vært mye større og telefonen litt bredere... 

Ingen aner hvordan iWatch vil se ut, men...
Dette er de fem lekreste iWatch-konseptene »

 (Kilde: Gizmodo)

Norges beste mobilabonnement

April 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Youteam 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen