Slik trodde de iPad-en kom til å se ut
Teknofil
(Bilde: Macrumors/montasje)

Slik trodde de iPad-en kom til å se ut

Joda, de lagde konseptmodeller i "gamle dager" også.

De fleste av oss tar det som en selvfølge at vi i dag har både datamaskiner, nettbrett og mobiltelefoner. Hvis du ser på dette konseptbildet av iPad-en, unnfanget i 2003, kan du imidlertid tydelig se at det ikke alltid var like selvsagt hvordan et nettbrett skulle se ut.

OS X og styreflate

I bunn og grunn ser konseptet mest av alt ut som en datamaskin som mangler tastatur og hengsler, eller en forvokst mobiltelefon med styreflate istedenfor tastatur. Du kan tydelig se at operativsystemet ikke akkurat er iOS, men heller en gammel versjon av Mac OS X. Konsepttegningen beskriver da også operativsystemet som den klingende (og høyst uoffisielle) versjonen "OS X 2go".

Konseptet kom som sagt til verden i 2003, og ble oppdaget nylig av noen flittige brukere på nettstedet Macrumors. For å finne bildet måtte brukerne grave frem en gammel og forlatt tråd som ingen hadde rørt siden, og dersom de ikke hadde gjort det hadde nok konseptet gått i glemmeboka for alltid.

Slik så den opprinnelige "reklameplakaten" til konseptet ut. De i dag langt fra imponerende spesifikasjonene er listet nederst i bildet.
Slik så den opprinnelige "reklameplakaten" til konseptet ut. De i dag langt fra imponerende spesifikasjonene er listet nederst i bildet.Foto: Macrumors

Syv år forut for Apple

Som en av disse brukerne kommenterte er noe av det mest imponerende med bildet at det faktisk kaller iPad-en for en "iPad". Dette begrepet kom ikke i bruk offisielt fra Apples side før i 2010 – hele 7 år senere. Med tanke på hvor tett Apple holder kortene til brystet når det kommer til produktlanseringer (og egentlig absolutt alt) er dette intet mindre enn imponerende gjetning – eller en ytterst sjelden lekkasje. 

Slik ser dagens iPad Air ut. Ikke så ulikt?
Slik ser dagens iPad Air ut. Ikke så ulikt?Foto: Apple

For øvrig skulle konseptbrettet få en tykkelse på intet mindre enn én tomme, eller omtrent 2,54 cm. Litt mer imponerende er vel faktisk batteritiden på 8 timer ved normal bruk, som sikkert har noe å gjøre med en heller lite imponerende skjerm på 312 x 378 punkter. Størrelsen sier bildet ingenting om, men ut ifra rent skjønn kan vi trygt påstå at dette ikke akkurat hadde gjort det umulig å oppdage pikslene om du lette etter dem.

Selv om Apple åpenbart ikke har noe med dette konseptet å gjøre, er det en kjennsgjerning at de allerede før 2004 eksperimenterte med prøvemodeller av iPad-en. Og bildet sier oss også en annen ting, nemlig hvor mye Apple har påvirket hvordan et nettbrett faktisk skal se ut. Det gjelder både brukeropplevelsen, grensesnittet og – ikke minst – den fysiske uformingen. 

Det er mange som lager konsepter av Apples kommende modeller:
Dette er et av de siste iPhone 6-konseptene vi har sett »

(Kilde: Thenextweb)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen