Slik trodde de at år 2000 ville bli

HVALBUSS: Ok, ikke alle tegningene er like realistiske. Denne hvalbussen (?) er et eksempel på en av de mer eksentriske tankene om hvordan livet i 2000 ville bli. (Bilde: Wikimedia Commons )

Slik trodde de i 1899 at år 2000 ville bli

Se de utrolige bildene.

Hvordan blir år 2100? Vil vi ha flyvende biler? Vil maten vi inntar komme i pilleform? Eller kanskje vi alle har flyttet til Mars?

Fremtiden er kanskje umulig å spå, men under verdensutstillingen i Paris i 1900 lot den franske kunstneren Jean-Marc Côté og andre kunstnere fantasien løpe da de prøvde å se for seg hvordan år 2000 ville bli.

Resultatet ble en stor mengde illustrasjoner som ble stilt ut under utstillingen.

Noen av tegningene er som tatt ut av en Jules Verne roman, mens andre er ikke så langt unna virkeligheten som man skulle tro.

Se bildene og døm selv.

HVALBUSS: Ok, ikke alle tegningene er like realistiske. Denne hvalbussen (?) er et eksempel på en av de mer eksentriske tankene om hvordan livet i 2000 ville bli.
HVALBUSS: Ok, ikke alle tegningene er like realistiske. Denne hvalbussen (?) er et eksempel på en av de mer eksentriske tankene om hvordan livet i 2000 ville bli.Foto: Wikimedia Commons
FLYVENDE BRANNMENN: Som tatt ut av en Don Rosa fortelling fra Donald Duck så man for seg flyvende brannmenn i fremtiden.
FLYVENDE BRANNMENN: Som tatt ut av en Don Rosa fortelling fra Donald Duck så man for seg flyvende brannmenn i fremtiden.Foto: Wikimedia Commons
BARBERMASKIN: Å gå til barbereren er kanskje ikke så vanlig lenger, spesielt ikke etter en litt mer hendig versjon av denne barbermaskinen kom ut.
BARBERMASKIN: Å gå til barbereren er kanskje ikke så vanlig lenger, spesielt ikke etter en litt mer hendig versjon av denne barbermaskinen kom ut.Foto: Wikimedia Commons
SYMASKIN: «En skredder er alltid i tråd med tiden» er det et ordtak som går. En slik maskin ville gjort livet lettere for dagens skredder. Eneste vi lurer på er hva den nålen helt til høyre gjør.
SYMASKIN: «En skredder er alltid i tråd med tiden» er det et ordtak som går. En slik maskin ville gjort livet lettere for dagens skredder. Eneste vi lurer på er hva den nålen helt til høyre gjør.Foto: Wikimedia Commons
BOBIL: En campingtur ble uheldigvis aldri så luksuriøs som på den er på denne illustrasjonen.
BOBIL: En campingtur ble uheldigvis aldri så luksuriøs som på den er på denne illustrasjonen.Foto: Wikimedia Commons
DAGSNYTT 18?: De første radiobølgene ble sendt på slutten av 1800-tallet, men nyhetene på radioen var enda ikke dagligdags i 1900. I 2000 mente kunstnerne hadde ville være helt vanlig.
DAGSNYTT 18?: De første radiobølgene ble sendt på slutten av 1800-tallet, men nyhetene på radioen var enda ikke dagligdags i 1900. I 2000 mente kunstnerne hadde ville være helt vanlig.Foto: Wikimedia Commons
DRØMMER FORTSATT: Flyvende biler var noe man drømte om i 1899 og er noe vi drømmer om fortsatt.
DRØMMER FORTSATT: Flyvende biler var noe man drømte om i 1899 og er noe vi drømmer om fortsatt.Foto: Wikimedia Commons

Se ytterligere 8 bilder på neste side »

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen