Slik tar fotografen bilder av lynraske jagerfly
(Bilde: Vimeo)

Slik tar fotografen bilder av lynraske jagerfly

Se hvordan det er å jobbe som luftforsvarets pressefotograf.

Det finnes mange ulike måter å utøve fotoyrket på og mange forskjellige stillinger man kan ha som fotograf, hvorav noen er mer gjeve og ettertraktede enn andre.

Nettstedet PetaPixel bringer nå oppmerksomhet til en aldri så liten dokumentarfilm om en fotograf med en stilling som ikke akkurat vokser på trær.

Sersjant Larry Reid er nemlig pressefotograf for det amerikanske luftforsvaret, nærmere bestemt en spesiell skvadron kalt «Thunderbirds», som spesialiserer seg på spektakulære flyoppvisninger.

Flyene passerer hverandre ofte svært nærme.
Flyene passerer hverandre ofte svært nærme.Foto: USAF Thunderbirds

Krever ekstrem timing

Reids oppgave er å ta bilder av alle mulige aspekter ved skvadronens aktiviteter, fra mindre dramatiske bilder av ingeniører som mekker på flyene til pustberøvende bilder av jagerflyenes dristige manøvre i ville hastigheter.

Fotojobben stiller stive krav til riktig timing, og ikke minst må man tåle enorme fysiske belastninger på kroppen i form av den vanvittige g-kraften. Reid står nemlig ikke bare på bakken, men tar mange av bildene fra innsiden av jagerflyene.

I videoen forteller Reid blant annet at flyene noen ganger passerer hverandre så nær som i underkant av én meter, noe som naturlig nok krever solide forberedelser og evne til å knipse på akkurat riktig tidspunkt.

Ellers forklarer fotografen at han alltid bringer to kamerahus med seg i flyet for å ha ett i reserve, og blant kameraene han foretrekker er Nikon D3S og det mer kostbare Nikon D3, som vi her på Akam har forsikret oss om tåler skikkelig juling. Den fascinerende videoen er lastet opp på nettstedet Vimeo, og kan ses under.

Her er en annen fotograf med høye ferdigheter:
James Dickman jobber for National Geographic og deler nå sine tips »

From Jet to Jet- Being the USAF Thunderbirds Official Photographer from Jaron Schneider on Vimeo.

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen