Guide
(Bilde: Atle Skretting)

Slik tar du en personlighetstest

En seriøs test kan vise om stillingen er den rette for deg og om du vil trives i jobben.

Under jobbintervjuet kan du bli bedt om å ta en personlighetstest. Vi spør rekrutteringsekspertene hvordan testene fungerer, hva arbeisgiver kan få ut av dem, og hvordan man bør forholde seg til dem.

– Jo mer en kjenner til personlighetstester, jo mer ydmyk blir en i forhold til verdien av dem, sier Per Olav Hagås og hans kollega Anita Kraft Sahlgaard nikker bekreftende.

Begge jobber med ansettelser og personlighetstester i Experia som eies av Manpower. Han er fagansvarlig, mens hun er leder for IT-rekruttering for kundebedrifter og for Experias egen konsulentavdeling.

– Jeg er det man ofte kaller for en hodejeger, sier hun med et lite smil.

Personlighetstestene skal kartlegge kandidatens potensialer – hva en duger til og ikke duger til. Tidligere var testmarkedet et eldorado for sjarlataner, og testene de kjørte kunne variere fra å være rimelig brukbare til å være totalt verdiløse og gi gale opplysninger.

Hagås understreker kraftig at en personlighetstest som skal ha noe for seg må være godkjent av Det Norske Veritas. Den må teste det den gir seg ut for å gjøre, og den som tester må være sertifisert for å gjøre testen og for å tolke resultatene. Til nå er sju leverandører av tester sertifisert på det norske markedet. Med andre ord er testingen en jobb for profesjonelle og ikke noe daglig leder eller HR-direktøren kan ta med en harelabb på slutten av intervjuet.

Testene sier mye, men man bør ikke tro blindt på dem, mener Per Olav Hagås og  Anita Kraft Sahlgaard .
Testene sier mye, men man bør ikke tro blindt på dem, mener Per Olav Hagås og Anita Kraft Sahlgaard .Foto: Atle Skretting

Hodejegeren eller rekruttereren kombinerer som regel mange metoder, fra den enkle innledende samtalen med gjennomgang av CV og sjekking av referanser og vitnemål, til et strukturert intervju, og til slutt personlighetstesten og eventuelle faglige tester. Personlighetstesten kan foregå på nettet hjemmefra.

Ærlighet varer lengst

Ekspertene fra Experis mener den kan røpe ting som ikke kommer direkte fram i samtalene, og som kan få nye problemstillinger opp i lyset. Er den seriøs, avsluttes den med at tester og kandidat gjennomgår den i fellesskap og kan oppklare de enkelte punktene.

Betyr det at man kan sitte hjemme med venner rundt seg og svare slik at man får et best mulig image ovenfor arbeidsgiver?

– Å være uærlig er det dummeste du kan gjøre, sier Kraft Sahlgaard. – Målet med testene er å få riktig person i riktig stilling. Er du i en stilling som ikke passer til deg, blir det ukomfortabelt både for deg og for bedriften. I en større organisasjon kan en som ikke passer inn bli plassert på sidelinjen, noe som vil være svært frustrerende i lengden.

Men hvor ærlig bør en være? Om en ikke liker å ta ordet i forsamlinger, bør en da si det, når en vet at det forventes i jobben? Å være ærlig kan vel innebære at en ikke er aktuell?

– Ikke nødvendigvis. Det er derfor vi har oppfølgingssamtalene etter testene. Er du åpen om et problem, kan vi spørre om du har planer for å håndtere det. I så fall behøver det ikke å slå negativt ut.

Testene kan ofte tas hjemmefra i ro og mak.
Testene kan ofte tas hjemmefra i ro og mak.Foto: iStock

Står du foran en personlighetstest i forbindelse med en jobb, har testerne en rekke hint å komme med:

  • Ta testene med godt humør.
  • Les instruksjonene ekstremt nøye. Står det at du skal ha papir og blyant ved siden av deg, så ha det. Og sørg for å ha god plass og at ingen kommer inn og forstyrrer deg.
  • Ikke juks – den eneste du lurer er deg selv. Har du en matematisk test og en som er kjempegod som kan hjelpe deg, så ikke la ham gjøre det. Begynner du i en jobb og ikke klarer kravene, kan det parkere hele livet ditt.
  • Tenk gjennom på forhånd hvordan du er som person. Svar så ærlig som mulig. Er du ikke glad i konflikter, så ikke si det motsatte, og liker du å jobbe i team, så si det. Husk også tilbakemeldinger fra kollegaer og reflektér over hvordan du handler i forskjellige situasjoner.
  • Hva liker du? Folk er vant til å snakke om hva de kan, men ikke hva de liker. Tenk deg gjerne i situasjoner du har likt og ikke likt, og tenk gjennom hvorfor.
  • Ikke forsøk å skjule noe. Det vil bli et press på deg om du får jobben.
  • Be om tilbakemelding på testresultatene dine. Etisk sett skal alle som har tatt testen få tilbakemelding på den. Uansett er det lovfestet gjennom innsynsretten at du kan se resultatene dine. Det er imidlertid mindre verdifullt om de ikke blir gjennomgått samme med deg.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen