Guide
(Bilde: Varg Aamo, hardware.no)

Slik slipper du NRK-lisensen

Dette trikset koster noen hundrelapper, og sparer deg for 2500 kroner i året.

Mange irriterer seg over NRK-lisensen, men det er faktisk fullt mulig å ha en komplett underholdningsopplevelse bygd opp rundt TV-en i stua, uten å betale lisens, og attpåtil helt lovlig.

Slik får du innholdet

Ikke trenger du å miste det gode innholdet heller: Video kan strømmes fra Netflix og HBO, og musikk kan du hente fra Spotify og Wimp. Nyheter og aktuelle programmer kan du følge med på over vanlig nett-TV, og selv en kanalpakke der alt går etter skjema er fullt mulig: Både Canal Digital og Altibox tilbyr rene TV-pakker over nett.

Selve strømmingen av nettbasert innhold er lett nok å få i gang. I tidligere guider har vi vist deg hvordan du setter opp TV-en for strømming av både musikk og video, hvordan du får best lyd ut fra TV-en – og selv hvordan du kobler til trådløst eller bruker riktig HDMI-kabel.

Dette er loven

Med alt dette på plass, er det bare én ting igjen, og det er å unnslippe NRK-lisensen. I utgangspunktet kan dette virke vanskelig, siden det i forskrift om fjernsynsmottakere står at alle som eier, låner eller leier en TV «plikter å betale den kringkastingsavgift som til enhver tid er fastsatt av Stortinget».

På toppen av dette er loven teknologinøytral, så til og med DVD-spillere, DVR-opptakere og alt annet med en tuner på innsiden er også lisensbelagt. I virkeligheten er det dog ganske enkelt å unnslippe statskanalens innkrevere – men da må du følge boka.

Bli med over på neste side, så ser vi på hvordan du slipper å betale »

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen