(Bilde: Teknofil.no/Shutterstock)

Slik sletter du bildene fra iCloud, og ikke bare telefonen

Manuelt arbeid er tingen.

Å slette bilder fra iCloud er ikke bare enkelt, noe en rekke kjendiser nylig demonstrerte da de høyst ufrivillig fikk brettet ut de mer pikante delene av livet sitt på nettet, etter en lekkasje fra nettskyen. Her er noen tips fra Vox.com til hvordan du faktisk får slettet bildene fra både telefonen din og fra iCloud!

Manuelt arbeid

Problemet dreier seg om å ikke bare slette bildene fra iCloud, men også fra selve telefonen – og de andre enhetene med tilgang til Apples nettsky. Umiddelbart høres kanskje dette enkelt ut, men mange klør seg i hodet av dette allikevel.

Gå til «album», og slett bildene dine fra både kamerarullen og iCloud-bildestrømmen. .
Gå til «album», og slett bildene dine fra både kamerarullen og iCloud-bildestrømmen. .

Grunnen til mye av hodebryet er Apples noe spesielle bildeopplastingsløsning, som gjør at bildet lagrer seg i flere, individuelle album.

I praksis betyr dette at bildet du vil slette først må fjernes fra albumet på mobilen din, for så å måtte fjernes fra iCloud. Dessverre må dette gjøres manuelt, og dersom du har lastet inn bildene til flere enheter, for eksempel en iPad eller en Mac, må de slettes fra albumene der også. Manuelt.

Sletter du bildene fra denne appen på iPhonen, vil du fortsatt måtte gå inn i iCloud og slette bildene der. Og på Mac-en og iPad-en om du har lastet ned bildene der da.
Sletter du bildene fra denne appen på iPhonen, vil du fortsatt måtte gå inn i iCloud og slette bildene der. Og på Mac-en og iPad-en om du har lastet ned bildene der da.Foto: Espen Irwing Swang, Amobil.no/Shutterstock 121096342

Enklere på Android

Dette skaper mye unødvendig arbeid, og en løsning er selvfølgelig å skru av automatisk opplasting av bilder til iCloud. Dette er ikke særlig problematisk, men kan være litt frustrerende dersom du er vant til å ha alle bildene dine synkronisert på samtlige enheter samtidig.

På Android-enheter er dette en langt smalere sak – iallefall om du bruker Googles egen opplastingstjeneste. Her trenger du nemlig bare å gå inn i appen og trykke på søplekassen, hvorpå du får et varsel om at bildene vil bli slettet fra alle album på alle enheter. I praksis overalt, altså. 

Slik sikring av både iCloud og Googles bildeopplastingstjeneste vil nok ikke beskytte deg helt fullstendig, men vil gi hackere betydelig mer hodebry med å finne bildene dine. For selv om de skulle finnes et sted, så hjelper det ikke hackeren å komme seg inn på kontoen din om ikke du selv engang kan se bildene.

Kjendisene skylder på Apple for lekkasjen.
Apple hevder imidlertid selv at iCloud aldri ble hacket »

(Kilde: Vox)

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen