Det kan være vinn eller forsvinn for Windows Phone å erobre det viktige indiske markedet. Nå tar Microsoft grep. (Bilde: Finn Jarle Kvalheim, Amobil.no)

Slik skal Windows ta innersvingen på Android

Velger ny strategi mot mobilprodusentene.

Det mobile operativsystemet Windows Phone viser god vekst i Europa og USA, men i Asia er markedsandelen lik null. Nå tar Microsoft grep og endrer strategi.

For å øke markedsandelen på verdensbasis, som i dag er på 3,5 prosent, er Microsoft nødt til å komme seg inn på de asiatiske markedene.

Fram til i dag har mobilprodusentene måttet betale mellom 20 og 30 dollar til Microsoft for å bruke Windows på mobiltelefoner, mens basisversjonen av Googles Android hele tiden har vært gratis.

Nå har Microsoft avtalt å levere Windows gratis til to indiske mobilprodusenter, Karbonn og Lava. Dermed ventes det rimelige Windows-telefoner på det indiske markedet i løpet av få måneder.

Analytikere positive

Microsoft-eide Nokia var tidligere totalt dominerende i India, man har nå tapt terreng til billige Android-telefoner. IDC-analytiker Manasi Yadav tror selskapets siste grep kan endre på dette:

– Lokale telefonprodusenter er fortrolige med Android, og litt skeptiske til Windows Phone. Hvis operativsystemet er gratis vil de være mer avslappede til å eksperimentere med det i markedet, sier Yadav til Times of India.

Nokia annonserte nylig at de vil lansere egne Android-telefoner beregnet på det indiske markedet. Disse skal erstatte Nokias Asha-serie, som har vært en kjempesuksess i landet.

Les mer: Windows Phone kan bli gratis

Kilder: (Tech Times, Times of India)

 

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen