Slik skal Windows 10 friste spillerne
(Bilde: Microsoft/YouTube)

Slik skal Windows 10 friste spillerne

Microsoft har nå bekreftet spillfunksjonene i operativsystemet.

Slippet av Microsofts neste Windows-versjon nærmer seg med stormskritt, men ennå er det tid for nye avsløringer. I et  nytt blogginnlegg har selskapet nå avslørt hva spill-fantastene kan vente seg fra Windows 10.

Ifølge Microsoft har de hatt et stort fokus på spillerne med sitt nye operativsystem, noe som ikke uventet manifisterer seg gjennom en tett integrasjon mot den velkjente Xbox-plattformen, men det er også mer i vente.

Gratis Xbox Live

I blogginnlegget bekrefter Microsoft at Xbox Live kommer til Windows 10 via den integrerte Xbox-applikasjonen i operativsystemet, noe som for så vidt er gammelt nytt nå. I tillegg kan selskapet imidlertid også bekrefte at Xbox Live-medlemskapet blir gratis til Windows 10.

Dersom du allerede er medlem, vil du få tilgang til alle Xbox Live-vennene -og aktivitetene via Windows 10. Ellers kan Microsoft opplyse om at den nye DirectX 12-teknologien kommer innebygget i operativsystemet. 

Windows 10 kommer også med en programvare kalt «Game DVR», som setter spillere i stand til å enkelt og raskt ta opp spilløkter, for deretter å redigere og dele dem via Xbox-appen. Opptakene lagres i en egen mappe på PC-en som du kan bruke til å dele klippene på for eksempel sosiale medier.

Kryssplattform-spilling og strømming

Ifølge Microsoft skal det også bli mulig å spille med andre på tvers av plattformene, altså at man spiller sammen eller mot hverandre hvor den parten bruker Xbox One og den andre Windows 10. Det skal imidlertid bare være utvalgte spill som har støtte for dette i utgangspunktet.

Ved å fjerne grensene mellom plattformene på denne måten skal det også bli mulig å for eksempel starte et spill på den ene plattformen, for deretter å spille videre på den andre plattformen. I tillegg vil det bli mulig å strømme spill fra Xbox One til en Windows 10-basert enhet.

Mer informasjon finner du hos Microsoft, og sjekk også presentasjonsvideoen under. 

Windows 10 kommer også snart til mobiltelefoner: Her er de tekniske minstekravene til telefonene »

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen