Slik skal Uber gjøre taxiturene mer underholdende
(Bilde: Prathan Chorruangsak/Shutterstock.com)

Slik skal Uber gjøre taxiturene mer underholdende

Vil gi kundene skreddersydd mobil-underholdning i samarbeid med andre selskaper.

Uber er som kjent en kontroversiell tjeneste, også her til lands, men vokser likevel overalt hvor tjenesten tilbys. Det gir også insentiver til å fortsette å videreutvikle tjenesten, og nå melder selskapet om en ny idé som kan gjøre turene langt mer «produktive». 

Det Uber har gjort er å lansere et nytt utviklerverktøy kalt «Uber Trip Experiences». Verktøyet skal gjøre det mulig å koble Uber-appen sammen med andre apper fra tredjepartsaktører.

Skreddersydd underholdning til turen

Meningen er at andre apper skal kunne få tilgang til Uber-appen og detaljene omkring den aktuelle turen, og deretter servere deg tjenester som er tilpasset for eksempel lengden på turen eller destinasjonen.

Én av idéene er at Uber-appen kan sette opp en spilleliste med underholdning som varer like lenge som Uber-turen din, eller automatisk gi deg nyttig informasjon om området du kjører til.

Uber nevner også muligheten for å koble appen opp mot smarte enheter i hjemmet, slik at man for eksempel kan få tilbud om å skru opp varmen på termostaten hjemme idet man starter turen. Uber-appen vil alltid spørre om tillatelse til å gi tredjepartsappene tilgang.

Funksjonen skal blant annet kunne gi deg spillelister tilpasset lengden på turen.
Funksjonen skal blant annet kunne gi deg spillelister tilpasset lengden på turen. Foto: Uber

Kan deaktiveres

Utover dette foreligger det ennå ikke så mange detaljer om konseptet, så det er uvisst hvor radikalt løsningen vil skille seg fra det å bare bruke mobilapper på vanlig måte i bilen. Tilsynelatende dreier det seg imidlertid om en mer sømløs og automatisert prosess som skal kreve liten innsats fra brukeren selv.

Uber skriver også i pressemeldingen at det slett ikke er sikkert at brukeren vil finne funksjonen nyttig, og i så fall skal det være enkelt å deaktivere den om man bare ønsker å slappe av i fred. 

Uber får kanskje konkurranse fra Google: Og det med selvkjørende biler »

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen