Slik skal Sony bli den nye TV-kongen

Vil tilbake til gamle høyder.

Hardware.no/Berlin: Etter overgangen fra kasse-TV-er til LCD-TV-ene har Sony mistet mye av sin posisjon. Likevel har de på ingen måte gitt opp, og de har planene klare for hvordan de skal vinne markedet tilbake. Et av stikkordene er UHD-oppløsning, en forkortelse som det har gått inflasjon i på dette årets IFA-messe.

Triluminos skal gi deg bedre farger.
Triluminos skal gi deg bedre farger.

Har kunnskap i alle ledd

Christopher Andersen i Sony mener imidlertid at Sony et ess i ermet når det gjelder UHD.

– Vi står bak hele produksjonslinjen, filmer blir filmet med utstyr fra oss, og så blir de redigert med utstyr fra oss. Vi har også et eget filmselskap, Sony Pictures. Vi henter inn kunnskap fra alle ledd når vi skal lage forbrukerproduktene våre, forklarer Andersen.

Toppseriene benytter seg av Sonys Triluminos-teknologi, en teknologi som gjør at de har fått hvitere LED-baklys. Dette innebærer at bildet som vises kan inneholde flere fargenyanser enn tidligere, siden en del av blåstikket er borte, noe som særlig merkes på røde og grønne nyanser. Dermed opptrer for eksempel blader som mer livaktige, siden de kan vises med flere sjatteringer av grønt.

Gir deg mer innhold 

Sony har også et konsept de kaller for "Mastered in 4K Upscaling". Dette går helt enkelt ut på at man kan kjøre en nedskalering på en Blu-ray-plate, så vil TV-en kjøre en kjent algoritme på sin side, og dermed få en veldig god oppskalering. Filmene som blir behandlet på denne måten er filmer som Sony allerede har via sitt eierskap i Sony Pictures.

Sjefen selv, Kazuo Hirai, snakker varmt om UHD.
Sjefen selv, Kazuo Hirai, snakker varmt om UHD.
Sony X9.
Sony X9.

Oppskalering er veldig sentralt, ikke minst nå som en ny oppløsning er på vei inn i markedet. Grunnen til det er at det enn så lenge finnes lite UHD-innhold å få tak i, og da er det mer naturlig å skalere opp for eksempel Blu-ray-filmer. Navnet du skal merke deg her er 4K X-Reality Pro.

Med denne teknologien bruker Sony en egen brikke som inneholder store mengder informasjon om ulike algoritmer som har blitt brukt til komprimering av filmer. Alt er lagret på brikken, og brikken har heller ingen andre oppdrag enn å oppskalere innhold.

Så gjenstår det å se, hvordan det går med Sony i kampen mot Samsung, LG, Panasonic, Philips og alle de andre aktørene.

Det neste store på TV-markedet er trolig UHD OLED:
Se alle de spennende og kraftige modellene vi fant på IFA-messen »

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen