Illustrasjonsbilde.
Illustrasjonsbilde. (Bilde: Tooykrub/Shutterstock.com)

Slik skal Samsung hindre hacking av smart-TV-ene

Neste års TV-modellen fra elektronikkgiganten skal bli ekstremt sikre.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Svært mange elektroniske produkter er nå blitt koblet på Internett, noe som innebærer at kampen mot hacking må foregå på stadig flere fronter, ikke minst innen TV-er. Nå skal TV-giganten Samsung ta skikkelig grep for å sikre apparatene sine mot angrep.

I en pressemelding drar selskapet sløret av noe de kaller «GAIA», som de håper skal gi smart-TV-eiere med hacke-bekymringer en dose sårt tiltrengt sinnsro.

Tre sikkerhetslag

GAIA er et sikkerhetssystem designet for selskapets eget operativsystem Tizen, som blant annet benyttes i Samsungs TV-er. Systemet beskrives som en trelags-sikkerhetsløsning.

Med GAIA skal Samsung gjøre TV-ene idiotsikre.
Med GAIA skal Samsung gjøre TV-ene idiotsikre. Foto: Samsung

Det ene laget er det Samsung kaller en «virtuell barriere» som skal beskytte sensitiv kjerneinformasjon på TV-en, slik som kredittkortnumre og passord. Dette fungerer ved å bruke et spesialdesignet, virtuelt talltastatur som sørger for at dataene fra dette ikke kommer på avveie.

Kryptering og skadevare-blokkering

Det andre leddet i GAIA-systemet består rett og slett av kryptering av viktig informasjon som overføres mellom TV-en og andre servere. Systemet har også innebygget programvare som snapper opp og blokkerer uautorisert programvare som forsøker å få tilgang til TV-en.

Til sist har Samsung også økt sikkerheten via selve maskinvaren, i form av å oppbevare den offentlige nøkkelen for verifisering av personlig informasjon på en egen fysisk brikke i TV-en. Som et ytterligere sikkerhetstiltak skiver Samsung at de har delt operativsystemet i to deler, hvor dataene i de to rommene sikres separat. 

Det er ikke bare sikkerheten som forbedres i TV-ene: Dette er teknologien du finner i de nyeste TV-ene »

(Via Slashgear) 

Norges beste mobilabonnement

April 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Youteam 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen