Slik skal Netflix forbedre strømmekvaliteten
(Bilde: Netflix)

Slik skal Netflix forbedre strømmekvaliteten

Jobber med ny løsning for bedre kvalitet og mindre båndbredde-bruk.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Den populære strømmetjenesten Netflix er stadig i utvikling, og en av de vedvarende utfordringene for den båndbredde-krevende tjenesten er å sørge for god nok strømmekvalitet til den økende kundemassen. Nå har selskapet store planer for et kraftig, kvalitetsmessig løft.

Nettstedet Variety melder nemlig at Netflix nå jobber med en ny teknologisk løsning som både skal sørge for bedre kvalitet, og som skal føre til at tjenesten tar opp mindre båndbredde.

Skiller mellom individuelle programmer

Løsningen, som Netflix har jobbet med helt siden 2011, innebærer i korte trekk å skille individuelt mellom de mange ulike typene programmer hos tjenesten når det gjelder selve kodingsprosessen.

Foto: Netflix

Noen typer programmer er nemlig mer krevende for Netflix' servere å kode, for eksempel filmer med mye spesialeffekter og visuell informasjon, mens andre typer innhold er langt mindre krevende. Animasjonsfilmer opererer for eksempel gjerne med færre og enklere farger, som gjør filmene mindre datakrevende å reprodusere. 

Netflix har hittil benyttet de samme «reglene» for alle typer innhold når det gjelder å klargjøre mediefilene for strømming til kundene, noe som fører til at mer krevende innhold må komprimeres ekstra mye for å få plass i den tilgjengelige båndbredden til kunden.

Stor båndbredde-besparelse

Dette kan igjen redusere kvaliteten på bestemt typer innhold, noe som ofte kan skje underveis i programmet, og som mange Netflix-brukere trolig kjenner seg igjen i. Gjennom å lage egne regler for hvert enkelt program skal Netflix ha klart å overkomme disse problemene.

Samtidig med at løsningen skal sikre høyere, teknisk kvalitet, medfører metoden altså også betydelige besparelser i båndbredde. Som et eksempel klarte Netflix med den nye teknikken å strømme animasjonsfilmen «My Little Pony» i 1080p-oppløsning med en bitrate på bare 1,5 Mbps.

Det er ennå uvisst akkurat når Netflix' nye strømmeteknologi vil komme forbrukerne til gode, så det er bare å følge med i tiden fremover.

Nå har Netflix fått en real overhaling til Windows 10: Dette er nytt »

(Via TechnoBuffalo)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen