Call of Duty-serien er kjent for å samle mange sinte spillere. Forhåpentligvis vil det nye Xbox One-systemet gjøre stemningen litt hyggeligere. (Bilde: Treyarch)

Microsoft vil gjøre livet surt for sinte spillere

Lager egen rykte-rangering for å sile vekk de kjipeste spillerne.

Et problem med onlinespilling er at det alltid er noen kjipinger der ute som synes det er morsommere å ødelegge spillet for andre.

Sammen med Xbox One vil Microsoft lansere et nytt ryktesystem som skal prøve å forhindre at du spiller med folk som ikke gjør stort annet enn å klage, sjikanere og ødelegge spillet. Det skriver nettstedet OXM.

Spill med andre pøbler

Ryktesystemet har flere variabler for å se hva slags spiller du er, og endringer skjer gradvis. Er du en idiot mot medspillerne dine i flere kamper, blir blokkert av andre og blir rapportert flere ganger for dårlig oppførsel, er du i trøbbel.

Da vil du etterhvert oppdage at du blir satt sammen med andre spillere som har vist lignende oppførsel, slik at de "vanlige" spillerne får kose seg med spillet. 

— Det kommer til å skje mange fine ting for mennesker som bare spiller spillet sitt og er gode deltagere, lover Microsofts produktansvarlig Mike Lavin. 

Måler over lang tid

En av farene med et slikt system er hvis en gruppe venner bestemmer seg for å ødelegge ryktet til én bestemt person, ved å rapportere han for dårlig oppførsel. Ifølge Lavin skal ikke dette være et problem for Xbox One-systemet, som baserer seg på rapporter over en lang periode, og ikke bare enkelthendelser. ¨

Ikke fått med deg hvor sinte folk blir når de spiller? Se videoen under av profesjonelle COD-spillere i aksjon: 

Les mer om Microsofts nyeste konsoll: 
Xbox One er avslørt »

(Kilde: OXM)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen