Google forbereder seg på OL på sin egen måte.
Google forbereder seg på OL på sin egen måte. (Bilde: COLOURBOX7512555, Google)

Disse endringene vil Google gjøre de neste ukene

Gjør det lettere for alle OL-interesserte.

Sommer-OL i Rio de Janerio nærmer seg med stormskritt, en begivenhet også teknologiaktørene i høyeste grad forbereder seg på. På bloggen sin melder også Google nå om OL-relaterte fremstøt for å komme de  sportsinteresserte i møte.

Selskapet har nemlig nå integrert den viktige OL-informasjonen i skjematisk form inn i søkeresultatene, slik at man kjapt kan få tilgang til opplysningene man trenger.

OL-funksjoner i mobilappen

Skjemaet vil dukke opp øverst blant søkeresultatene ved å benytte søkefraser som «rio 2016» eller «olympics 2016», og gir deg  dato og klokkeslett for de ulike begivenhetene, samt medaljeinformasjon.

Ved å trykke deg videre inn på de ulike grenene kommer du inn på egne sider som inneholder flere detaljer om de ulike konkurransene og deltakerne. Ellers har Google utstyrt søkeappen til Android og iOS med muligheten til å få automatiske oppdateringer om begivenheter og nye medaljer. 

Google gir deg skjematisk oversikt over begivenhetene direkte fra søkeresultatene.
Google gir deg skjematisk oversikt over begivenhetene direkte fra søkeresultatene. Foto: Google

YouTube og Street View også med

I tillegg vil YouTube by på OL-høydepunkter fra offisielle kringkastere, et tilbud som vil være tilgjengelig i 60 land, uten at det er bekreftet at Norge er blant disse. YouTube har dessuten sendt et knippe kjente innholdsprodusenter til Rio for å dekke begivenheten på sin måte.

Ikke minst har Google vært på ferde med 360-graderskameraene sine for å kunne levere Street View-bilder av OL-anleggene. Disse kan man finne om man klikker seg inn på Rio de Janiero-høydepunktene i Street View. Les mer på Google-bloggen.

Det skal benyttes mye teknologi under OL i år: Slik brukes roboter til å sikre blinkskuddene »

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen