Brillo skal by på helhetlig og effektiv kommunikasjon mellom enheter og nettskyen.
Brillo skal by på helhetlig og effektiv kommunikasjon mellom enheter og nettskyen. (Bilde: Skjermdump/YouTube)

Google vil erobre alle slags smarte dingser

Kunngjorde nytt operatisystem for «tingenes Internett».

Flere av ryktene angående hva Google ville vise frem på I/O-konferansen har vist seg å stemme. Dette gjelder også ryktene om at selskapet skulle presentere sin nye satsing på «tingenes Internett» via et nytt operativsystem kalt «Brillo», som nå er blitt offisielt avduket.

Brillo er ment å overkomme mange av problemene som «tingenes Internett»-utvikklingen står overfor, og skal ifølge Google representere en helt ny tilnærming til fenomenet.

Lettdrevet

Som ryktene tilsa er Brillo basert på velkjente Android. Google forklarte i presentasjonen at de nærmere bestemt har basert seg på de mest grunnleggende kjernekomponentene i Android, noe som innebærer at Brillo er svært lettdrevet og krever helt minimalt med maskinvare.

Brillo skal levere brukervennlig, standardisert kontroll av smarte enheter via Android-telefonen.
Brillo skal levere brukervennlig, standardisert kontroll av smarte enheter via Android-telefonen. Foto: Skjemdump/YouTube

Siden det er basert på Android får man likevel støtte for viktige funksjoner som Wi-Fi og Bluetooth, og den åpne kildekoden innebærer også at en lang rekke produsente enkelt skal kunne implementere Brillo i sine enheter, uansett produktkategori.

Et viktig fokus med det nye operativsystemet har ellers vært å legge til rette for at mange ulike enheter kan kommunisere med hverandre på en effektiv og sømløs måte, som ifølge Google er blant hovedutfordringene med «tingenes Internett»-fenomenet. 

Enhetlig og brukervennlig

Dette skal de gjøre ved hjelp av en ny, enhetlig kommunikasjonsplattform kalt «Weave», som skal gjør at enhetene både kan kommunisere med hverandre, med nettskyen, og med mobiltelefonen via ett, felles språk. Weave vil fungere som er serfitifseringssystem som sørger for at alle smarte enheter med denne sertifiseringen fungerer optimalt sammen.

Google har også lagt stor vekt på å oppnå en optimal brukeropplevelse med det nye fremstøtet. Takket være Android-kompatibiliteten vil enhver Android-telefon enkelt kunne finne og kontrollere tilkoblede, Brillo-baserte smartenheter, og telefonen vil gi deg et standardisert oppsett som er likt for hver enkelt enhet.

Mer informasjon om Brillo vil antakelig dukke opp etter hvert, og mer informajson kan du finne på prosjektets hjemmeside hos Google. 

Få også med deg vår sniktitt på Android M »

I/O-konferansen har levert flere nyvinninger: Google Photos er en god nyhet for fotografene »

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen