Bilde fra presentasjonen av teknologien under Facebooks F8-konferanse.
Bilde fra presentasjonen av teknologien under Facebooks F8-konferanse. (Bilde: Facebook)

Facebook vil koble teknologien direkte til hjernen din

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Nyheter fra Facebook er som regel ikke så fryktelig spennende, men på den nylig avholdte utviklerkonferansen F8 hadde selskapet også et og annet «eksotisk» å by på. Det viser seg nemlig at det foregår saker og ting ved Facebooks såkalte Building 8-avdeling, som jobber med konsepter litt på siden av det normale.

Ved Building 8 jobbes det nå med noe Facebook kaller «stille» kommunikasjon, som blant annet innebærer å sette folk i stand til å skrive direkte med hjernen.

Konseptet fungerer ved at brukeren har på seg en spesiell type sensorer som skal være i stand til å «dekode» den informasjonen som hjernen sender til talesenteret, og som du dermed har til intensjon å si.

Skrive direkte fra hjernen kan bli det nye fra Facebook.
Skrive direkte fra hjernen kan bli det nye fra Facebook. Foto: Facebook

Kan også brukes innen AR og VR

I stedet for at du faktisk trenger å si ordene skal teknologien altså oversette denne informasjonen til skrevne ord. Hensikten er å legge til rette for kommunikasjon som er like raskt og fleksibelt som tale, og like privat som tekst.

Facebook skal i løpet av to år utarbeide et system som er i stand til å skrive 100 ord i minuttet på denne måten, som ifølge Facebook er cirka fem ganger raskere enn det man skriver på en smarttelefon i dag.

Under presentasjonen av teknologien på F8-konferansen indikerte Facebook også at teknologien kan brukes innen utvidet og virtuell virkelighet. Personen som holdt presentasjonen brukte formuleringen «hjernemus» om måten teknologien kan implementeres i AR- og VR-sammenheng. 

Løsningen potensielt brukes som et alternativ til å for eksempel lese av bevegelser man gjør med kroppen, og i stedet kun lese av brukerens intensjon og oversette dette til en kommando. Facebook demonstrerte dette ved å vise frem en kvinne med total lammelse som var i stand til å skrive kun ved å tenke på bokstavene.

Akkurat hva slags form teknologien eventuelt vil ta fra et forbrukerperspektiv gjenstår å se, men det ser altså ut som vi kan forvente spenstige konsepter fra Facebooks forskere i fremtiden.

Nå lar Facebook deg møte vennene dine i VR »

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili Fri Data


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen