Fra venstre: Dekningsdirektør Bjørn Amundsen, teknisk koordinator for prosjektet, Kenth Sivertsen, og prosjektleder Camilla Strøm. (Bilde: Kurt Lekanger, Amobil.no)

Slik skal du få lynrask 4G i tunnelene

– Vi skal bygge det råeste mobilnettet i T-baneverdenen, sier Telenor.

Denne artikkelen er republisert i forbindelse med åpningen av Tek Ekstra.

For rundt ett år siden skrev vi om dårlig mobildekning på tog, og hvordan samarbeidsproblemer mellom Jernbaneverket, NSB og operatørene har ført til at arbeidet med å få bedre mobildekning i togtunnelene har stanset nesten helt opp. 

Men – på ett punkt er det lys i enden av tunnelen. Ikke for de NSB-reisende, men for mer enn 250 000 som reiser med T-banen i Oslo hver dag. Nå bygger nemlig Telenor ut mobildekning i T-banetunnelene, slik at du snart vil kunne surfe med de høyeste 3G- og 4G-hastighetene selv om du befinner deg i tunnelmørket. 

– Vi er svært tilfreds med å kunne legge til rette for å få det råeste mobilnettet i T-baneverdenen, sier dekningsdirektør Bjørn Amundsen i Telenor.

I dette knøttlille bakrommet til en Narvesen-kiosk kommer det inn utstyr fra Telenor, NetCom og Mobile Norway.
Alt starter her: I dette knøttlille bakrommet til en Narvesen-kiosk kommer det inn utstyr fra Telenor, NetCom og Mobile Norway. Signalene går så videre herfra til strålekabelen som går langs veggene i T-banetunnelen. Foto: Kurt Lekanger, Amobil.no

Vi ble med Telenor inn i T-banetunnelen ved Munkelia stasjon i Oslo for å finne ut hvordan det hele fungerer. Men først, litt bakgrunnshistorie.

Les hele artikkelen og få tilgang til mer eksklusivt innhold

månedlig

Kr 49
Kr 12 per uke
Prøv gratis
Én måned gratis
NITO- eller Tekna-medlem?
Få 50 % rabatt
Jobber du i en bedrift med mer enn fem ansatte?
Ta kontakt for grupperabatt
 

Betal med Visa, MasterCard eller PayPal. Ved årlig periodisering tilbys også bedriftsfaktura.

Vilkår og bruksbetingelser

Allerede medlem?

Les kommentarene (16)

Her er noen av sakene du kan lese på Ekstra i dag:

Til toppen