Smartputen Moona.
Smartputen Moona. (Bilde: Kickstarter)

Slik skal denne smarte puten gjøre søvnen din mye bedre

Kickstarter-pute pumper vann til hodet og nakken din.

På folkefinansieringsnettstedet Kickstarter har det nå dukket opp et nytt produkt som muligens kan være nyttig for alle som har vanskeligheter med å få en god natts søvn. Produktet heter Moona og er rett og slett en «smart» pute.

Det som gjør Moona smart er at den regulerer temperaturen i hode- og nakkeregionen av puten basert på hvordan man vrir og beveger seg gjennom natten.

Ideen skal være basert på den vitenskaplige innsikten at kroppen trenger forskjellige temperaturer gjennom natten for å sikre optimale søvnforhold, som utviklerne sier er blant årsakene til at man vrir på seg i sengen i utgangspunktet mens man sover.

Foto: Kickstarter

Bruker vann og mobilapp

Selve puten inneholder en sensor som sporer søvnmønsteret ditt gjennom natten og er koblet til en ekstern boks som tolker disse signalene og regulerer temperaturen fortløpende. Temperaturendringene skjer ved hjelp av vann som pumpes fra den eksterne boksen og sirkuleres i puten.

Moona-puten skal på denne måten både hjelpe brukere med å sovne raskere, sikre dypere søvn av høy kvalitet og at man kan våkne ekstra uthvilt neste morgen. Som med de fleste andre «smarte» produkter kommer Moona med en egen mobilapp som kan brukes til å kontrollere systemet, og som fører statistikk over søvnmønsteret ditt over tid.

Systemet kan også kontrolleres manuelt ved hjelp av fysiske knapper på selve enheten som er koblet til puten. Hvor godt det hele fungerer i praksis er selvsagt vanskelig å si noe sikkert uten å faktisk prøve produktet, men utviklerne sier de har gjennomført flere hundre tester for å forsikre seg om kvaliteten.

Puten har i skrivende stund over 100 000 dollar innsamlet av et mål på 50 000 dollar, så produktet kommer trolig til markedet. Med en endelig utsalgspris på 400 dollar er produktet dog på den kostbare siden. Les mer på Kickstarter, eller se videoen nedenfor.

Her er et annet Kickstarter-produkt: Dette kroppskameraet ble en suksess »

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen