INNELÅST OG SIKKERT: I denne bunkersen kan man overleve både epedemier og atombomber, hevder produsenten. (Bilde: Barcroft Media / Bulls)

Slik skal de overleve dommedag

Her kan man overleve både atombomber og epedemier. Og det er overraskende billig.

[Side3.no]: Det er lite som tyder på at jorden går under fredag 21. desember 2012, men det er nok av mennesker som frykter nettopp det.

- Vi har gått fra å selge én i måneden til én om dagen det siste året, sier Ron Hubbard.

Han er arkitekten bak en serie luksuriøse overlevelsesrom som ifølge reklamen kan være «den mest komfortable måten å overleve dommedag på».

De sylinderformede bomberommene skal tåle både kjemiske og kjernefysiske våpen, og er utstyrt med senger, kjøkken, vannklosett og til og med peis.

(Saken fortsetter under bildene.)

KOSELIG: Det er sengeplasser nok til en kjernefamilie og enda et par til.
KOSELIG: Det er sengeplasser nok til en kjernefamilie og enda et par til.Foto: Barcroft Media / Bulls
SLEKTA OVERLEVER: Om det bare er én i familien som har sikret overlevelsen ved å kjøpe tilfluktsrom, kan det bli trangt når resten av familien vil unngå utryddelse ...
SLEKTA OVERLEVER: Om det bare er én i familien som har sikret overlevelsen ved å kjøpe tilfluktsrom, kan det bli trangt når resten av familien vil unngå utryddelse ...Foto: Barcroft Media / Bulls

Og prisen er heller ikke verst, alt tatt i betrakning.

Hubbard tar rundt 75.000 dollar - drøyt 420.000 kroner - for tilfluktsrommet, avhengig av hvordan kjøperen vil ha den utstyrt.

- Jeg har solgt overlevelsesrom til astrofysikere som tror det er en mulighet at vi kan bli rammet av en stor eksplosjon på solen eller store mengder stråling, sier Hubbard.

Selv kommer han til å låse seg inn sitt eget bomberom den 21. desember.

- Jeg kommer til gå ned i tilfluktsrommet fordi jeg har et. Hvis noen av disse astrofysikerne har rett, hadde jeg følt meg ganske dum om jeg lot være. Jeg kommer til å bli værende der i tre dager for å være på den sikre siden, forteller entreprenøren.

(Saken fortsetter under bildene.)

GRAVES NED: Arkiktekt Ron Hubbard bekrefter at det er stor etterspørsel etter oppfinnelsen hans.
GRAVES NED: Arkiktekt Ron Hubbard bekrefter at det er stor etterspørsel etter oppfinnelsen hans.Foto: Barcroft Media / Bulls
MASTER BEDROOM: Her kan fremtiden sikres også i kommende generasjoner ...
MASTER BEDROOM: Her kan fremtiden sikres også i kommende generasjoner ...Foto: Barcroft Media / Bulls
HIGH TECH: Bunkersen har godt med teknologi, og er blant annet utstyrt med overvåkningskameraer.
HIGH TECH: Bunkersen har godt med teknologi, og er blant annet utstyrt med overvåkningskameraer.Foto: Barcroft Media / Bulls

Han innrømmer at han ikke tror noe egentlig kommer til å skje, men vil være på den sikre siden.

Sylinderen er tre meter i diameter og drøyt 15 meter lang. Det gir en boflate på 46,5 kvadratmeter. Det bombesikre rommet har rømningsveier som kun lar seg åpne fra innsiden, og skal dessuten være smittesikkert.

- Jeg begynte å lage rommene fordi jeg ville ha et selv, men ville ikke betale én til to millioner dollar for det, sier Hubbard.

(Saken fortsetter under bildene.)

LEVELIG: Tilfluktsrommet er på drøyt 46 kvadratmeter. Ikke ille med tanke på prisen på under en halv million kroner.
LEVELIG: Tilfluktsrommet er på drøyt 46 kvadratmeter. Ikke ille med tanke på prisen på under en halv million kroner.Foto: Barcroft Media / Bulls
VIKTIG: Vannpumpe er viktig om en skal overleve dommedag.
VIKTIG: Vannpumpe er viktig om en skal overleve dommedag.Foto: Barcroft Media / Bulls

Det er imidlertid ikke bare mennesker som frykter jordens undergang, som kjøper de underjordiske rommene. De er populære blant annet blant jegere.

- Det er mange mennesker som kjøper tilfluktsrommene som en form for forsikring hvis det verst tenkelige skulle skje, akkurat som du kjøper forsikring i tilfelle huset ditt skulle brenne ned.

Han forklarer at mange er redde for et økonomisk sammenbrudd. Andre vil bare ha et i tilfelle det virkelig skulle skje en katastrofe.

- Folk elsker dem. De er veldig fine som jakthytter og et sted å slappe av i helgene. Man trenger ikke å sitte der og bare vente på en katastrofe, forteller Ron Hubbard.

Les også: Derfor går ikke jorden under 21. desember

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen