(Bilde: John Christian Fjellestad, CC)

Slik skal de gi deg lynraskt nett på Ullevaal Stadion

Nå skal det bli slutt på at mobilnettet bryter sammen.

Når Ullevaal og Viking Stadion til høsten fylles av fotballfrelste, kan de vente seg noe helt nytt. Arenaene skal bli de to første i Norge til å utrustes med et toppmoderne og kraftig, permanent trådløst nettverk, støttet opp av en innholdspakke som blant annet lar tilskuerne strømme fire samtidige videostrømmer rett til mobilen. 

Behovet for nettilgang på store idrettsarenaer er betydelig. Vi nordmenn er lagt fremme når det gjelder bruk av Internett under konserter, fotballkamper og andre store arrangementer. Ytterpunktet av databruk fant sted under Justin Biebers konsert på Telenor Arena, der hver tilskuer brukte 40 ganger mer datatrafikk i snitt enn hva amerikanerne som følger femdobbel Superbowl-vinner Dallas Cowboys gjør. 

Samtidig er publikumstallene i tippeligaen er på full fart nedover, og begge disse elementene håper Norsk Toppfotball, interesseorganisasjonen for klubbene i Tippeligaen og Adeccoligaen, at de nå skal få gjort litt med – ved å utruste arenaene med et toppmoderne trådløst nettverk.

Foto: Laszlo Szirtesi / Shutterstock.com

– Det er et av flere tiltak mot fallende publikumstall, men det er ingen i Tippeligaen som tror at dette er et Eureka som skal frelse norsk fotball. Dette er en teknologisk utvikling av arenaen. Alle tilbyr nettilgang i dag, og det blir litt rart om du skal oppholde deg flere timer en arena som da er et sort hull, forteller prosjektleder i Norsk Toppfotball (NTF) Jon Ola Bergaplass, til Hardware.no

Les hele artikkelen og få tilgang til mer eksklusivt innhold

månedlig

Kr 49
Kr 12 per uke
Prøv gratis
Én måned gratis
 

Betal med Visa, MasterCard eller PayPal.

Vilkår og bruksbetingelser

Allerede medlem?

Les kommentarene (4)

Her er noen av sakene du kan lese på Ekstra i dag:

Til toppen