Slik skal Asus skille seg ut i mengden

Slik skal Asus skille seg ut i mengden

Asus' Z77-hovedkort vil gi brukerne noe helt nytt.

Hardware/Hannover: Asus er egentlig ikke med på CeBIT i år, i alle fall var det hva vi fikk høre før det hele begynte. Derimot hadde de samlet sammen noen nye produkter på et hotellrom like ved, der de kjørte to gjennomganger helt i starten av messeuken.

Temaet skulle være brikkesettet Z77, så hovedvekten var på hovedkort. Ifølge Asus er det ikke noe poeng å lansere nye hovedkort der den eneste forskjellen ligger i et nytt brikkesett. Det er en trend som har gått over flere år, at Intel og AMD stadig bygger mer funksjonalitet inn i prosessoren og brikkesettet. Hvis du som hovedkortprodusent da bare bruker funksjonaliteten til prosessor og brikkesett vil man til slutt komme i den situasjonen at det ikke lengre er bruk for hovedkortprodusenter.

Derfor gjør Asus det de kan for å styre utviklingen, ved å stadig putte på nye ting på hovedkortene. Med en sånn innledning er det klart at Asus måtte følge opp med noe nytt for Z77, og det gjorde de.

Ny versjon av Smart Digi

Smart Digi har nå kommet i tredje utgave. Dette er Asus' teknologi for strømstyring og enkel overklokking. Noe av det mer spennende nå var at du kan overstyre prosessoren til å ha 45 W TDP dersom du ønsker det for å kjøre litt ekstra effektsvakt eller rolig.

Network iControl gjør at du kan sette din egen QoS. Du kan også velge at det aktive programmet skal være prioritert, slik at du kan laste ned mens du spiller.

Fan Autotune gjør at viftene skal kommunisere bedre med hverandre. Programmet kjører først en kalibrering, og så kan du styre og ordne med ulike kurver for en stålkontroll over temperaturen og støyen.

I Republic of Gamers-konseptet til Asus skjer det også ting nå om dagen. De har alltid startet med toppmodellene, men denne gangen kan de fortelle at det blir motsatt. Nå er strengt tatt alle RoG-modellene på den øvre enden av skalaen, men det første RoG-kortet med Z77 blir i alle fall Gene-versjonen, altså mATX-versjonen. Nytt blir det også at brikkesettet med strømregulater kan vannkjøles direkte.

Mer luft til hovedkortene

Sabertooth Z77 får også noe nytt. Distansen mellom hovedkortet og bakplaten i et kabinett er ofte svært liten. På dette kortet er det en rekke små luftehull som skal føre til at den innestengte luften ikke lenger blir så innestengt.

I tillegg har man nå åpnet for at hovedkortviftene kan spinne videre etter at maskinen er slått av, slik at temperaturen på de ulike komponentene senkes raskest mulig for en lengst mulig levetid på komponentene. Om dette er noe som gjør utslag på den korte tiden det tar før hovedkortet uansett er utdatert kan sikkert diskuteres, men det skader i alle fall ikke.

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen