Illustrasjonsbilde.
Illustrasjonsbilde. (Bilde: Colourbox/Tek.no)

Slik skal infrarøde kameraer stoppe deg fra å filme konserter

Nytt patent fra Apple kan stoppe alle kameraer i et område.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Det finnes en del områder og begivenheter hvor det å ta opp video eller fotografere ikke er tillatt, for eksempel konserter, men slike forbud kan være svært vanskelige å håndheve effektivt. Som 9to5mac melder har Apple nå funnet en snedig løsning på dette.

Selskapet har nemlig nylig blitt innvilget en patent på en teknologi som skal forhindre iPhone-brukere i å ta bilder der hvor det ikke er tillatt. 

Infrarødt lys med kodet data

Patenten innebærer å bruke infrarødt lys. Nærmere bestemt går konseptet ut på å plassere lyskilder på stedene med fotoforbud, som sender ut infrarødt lys kodet med informasjon som kameraet på mobilen fanger opp.

Illustrasjonsbilde av konseptet, hentet fra patentdokumentet.
Illustrasjonsbilde av konseptet, hentet fra patentdokumentet. Foto: USPTO

Disse dataene som sendes ut med det infrarøde lyset kan da for eksempel inneholde instrukser om å slå av kameraet på mobilen som brukes, slik at man altså effektivt hindres i å bruke det.

Dette er riktignok et bruksområde som vanlige forbrukere ikke nødvendigvis vil trykke til sitt bryst, men som Apple peker på i patentdokumentet kan teknologien også ha mange andre, praktiske bruksområder.

Informasjon om omgivelsene

Apple foreslår blant annet at løsningen kan benyttes til å servere brukeren ulike typer informasjon om omgivelsene, som deretter kan visualiseres på mobilen eller nettbrettet. For eksempel kan en infrarød sender plasseres nært et objekt og sende data om objektet til brukeren.

Som alltid med patenter er det høyst uvisst om eller når teknologien faktisk skal realiseres. For flere detaljer om Apples tenkemåte bak idéen kan du sjekke ut selve patentdokumentet, hvor det også ligger flere illustrasjoner.

En annen Apple-patent tyder på at fremtidens iPhone kan bli ganske spesiell: Den kan nemlig få skjerm rundt hele telefonen »

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen