De nye MacBook-ene skal få spesialdesignede hengsler for å gjøre maskinene ekstra tynne. Dette er dagens Air-variant på  13-tommer.
De nye MacBook-ene skal få spesialdesignede hengsler for å gjøre maskinene ekstra tynne. Dette er dagens Air-variant på 13-tommer. (Bilde: Torstein Norum Bugge, Tek.no)

Slik skal Apple gjøre de neste MacBook-ene syltynne

Nye rykter om Apples kommende bærbare har dukket opp.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

I mars kunne vi melde om nye, ubekreftede opplysninger som indikerer at nye MacBook-modeller fra Apple kan være nært forestående, og nå har det dukket opp nye detaljer om akkurat vi kan vente oss fra de nye maskinene.

Nettstedet Digitimes har nemlig vært i kontakt med kilder som hevder å sitte på opplysninger om hvordan Apple har tenkt å oppnå det supertynne designet som de nye MacBookene visstnok skal skilte med.

Sprøytestøpte hengsler

Ifølge kildene skal Apple benytte spesielle hengsler laget ved hjelp av såkalt metall-sprøytestøpning, eller «metal injection molding» (MIM), som det heter på engelsk.

De nye MacBook-ene skal visstnok ligne på den eksisterende 12-tommersutgaven, her avbildet.
De nye MacBook-ene skal visstnok ligne på den eksisterende 12-tommersutgaven, her avbildet. Foto: Anders Brattensborg Smedsrud, Tek.no

Dette er en metode som i korte trekk går ut på å sprøyte en blanding av pulverisert metall og bindematerialer inn i former med høyt trykk, og er en metode som er vanlig innen produksjon av finere, detaljerte metalldeler. 

Hengslene skal visstnok leveres av det amerikanske selskapet Amphenol, som allerede leverer hengsler til Microsofts Surface-nettbrett. Akkurat hva slags design de nye MacBook-hengslene skal få er uvisst, men teknikken skal altså føre til vesentlige volum-besparelser.

Kommer trolig til høsten

Ellers kunne Digitimes' kilder, som for øvrig befinner seg i det øvre leddet av forsyningskjeden, opplyse om at de nye MacBookene visstnok skal lanseres i løpet av andre halvdel av inneværende år. De forrige rapportene indikerte et maskinene ville komme i slutten av andre kvartal, men nå ser det altså ut til at de vil komme noe senere.

Det skal dreie seg om nye utgaver av både 13- og 15-tommersutgaven av MacBook. Ifølge opplysninger som tidligere har kommet frem skal modellene få et design som ligner på den nye, 12 tommer store MacBook-en, men utover dette er det lite som er klart på dette tidspunktet.

Apple har også planer på gang for app-butikken sin: Slik skal selskapet visstnok endre App Store »

(Via 9to5mac)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen