Konseptdirektør og tidligere teknisk sjef i Altibox, Tore Kristoffersen, viser frem noen av fiberkoblingene i ett av Altibox' datasentre. (Bilde: Niklas Plikk, Hardware.no)

Slik skal Altibox bygge Norges nye supernett

Lover at alle kundene skal få en hel gigabit i sekundet.

Hardware.no/Stavanger: Altibox har satt seg noen djerve bredbåndsmål, og de har gjort det høylytt. Innen utgangen av 2016 skal samtlige av selskapets kunder få et tilbud om å kjøpe en bredbåndslinje på 1000 megabit i sekundet, både opp og ned. De har 330 000 kunder i dag, og om alt går etter planen så skal det være rundt 100 000 til innen fristen.

– Målbildet er å gi 1000/1000 til alle våre kunder. Vi har allerede kommet mye lenger enn vi hadde trodd. Ti prosent av kundene våre kan få det i dag, og innen utgangen av 2016 skal absolutt alle kundene våre kunne få det, sier Øyvind Lundbakk, produktdirektør i Altibox.  

Det er et hårete mål, mange mil over hva regjeringen vil at alle skal ha, og faktisk en god del over hva konkurrentene tilbyr. Så hvorfor skal de gjøre det, og ikke minst hvordan? For få et innblikk i hvordan selskapet har tenkt å levere på denne påstanden, dro vi til Altibox' hovedkontor i Stavanger – hjertet av operasjonen – for å høre hvordan det skal gjøres. 

Svaret viser seg å innebære alt fra små digitale enheter og tordenvær, til en mangeårig operasjon for å skaffe til veie et landsdekkende nettverk av mørk fiber og nettverksoppsett.

Det blir som en luftgeværklubb som plutselig fikk Pingvin-raketter til disposisjon.

Les hele artikkelen og få tilgang til mer eksklusivt innhold

månedlig

Kr 49
Kr 12 per uke
Prøv gratis
Én måned gratis
 

Betal med Visa, MasterCard eller PayPal.

Vilkår og bruksbetingelser

Allerede medlem?

Les kommentarene (28)

Her er noen av sakene du kan lese på Ekstra i dag:

Til toppen