Google bruker roboten TouchBot til å teste Android-telefoner.
Google bruker roboten TouchBot til å teste Android-telefoner. (Bilde: Google/YouTube)

Slik sjekker Google etterslepet på Android-telefoner

Se videoen av roboten som tester telefonene – og prøv selv.

Mange som bruker mobiltelefoner på daglig basis opplever nok at mobilen ikke alltid responderer på berøringskommandoene like kjapt, noe det selvsagt kan være mange ulike årsaker til. Det finnes flere måter å sjekke forsinkelser på mobiler og nettbrett på, og nå har Google delt sin løsning.

I et innlegg på Google+ forteller Google-medarbeideren François Beaufort at Chrome OS-avdelingen hos selskapet benytter en speisell robot for å sjekke etterslepet på Android- og Chrome OS-baserte enheter.

Her er TouchBot i sving på flere ulike Android-enheter.
Her er TouchBot i sving på flere ulike Android-enheter.

Utfører «øvelser» fra nettet

Roboten er bygget av et finsk selskap ved navn OptoFidelity og har fått det treffende navnet «TouchBot». Maskinen brukes til å både trykke og stryke på skjermen ved hjelp av en serie nettbaserte «øvelser».

Google har laget en egen YouTube-video av TouchBot-testingen av Android-skjermene. Deler av videoen er laget med høyhastighetskamera som gir et innblikk i det som øyet ikke kan fange opp når det gjelder hvordan skjermen responderer på berøringen.

Kan brukes av alle

For eksempel kan man se hvordan en rett linje som tegnes nedover skjermen egentlig tegnes i små segmenter som fases inn på skjermen gradvis. Videoklippet av Googles TouchBot-robot i aksjon kan du se under.

TouchBot er for øvrig basert på åpen kildekode som er fritt tilgjengelig for alle fra dette nettstedet. Øvelsene som roboten utfører kan du for øvrig også teste ut selv på dine egne enheter via denne nettsiden, hvor du kan teste ut både skrolling, klikking, trykking og bevegelser.

Googles nye telefon skal nå være underveis: Ryktene sier at Huawei skal lage den neste Nexus-telefonen »

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen