Her spilles Pokémon Go med HoloLens.
Teknofil
Her spilles Pokémon Go med HoloLens. (Bilde: Skjermdump/YouTube)

Slik ser Pokémon Go ut på Microsofts HoloLens-briller

Se videoen av hvordan det populære spillet ser ut på de avanserte AR-brillene.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Det superpopulære mobilspillet Pokémon Go baserer seg som kjent på utvidet virkelighet-teknologien, og skulle derfor passe godt til Microsofts HoloLens-briller. Dessverre er brillene ikke lansert på forbrukermarkedet, men det har ikke hindret noen i lage en HoloLens-demo av spillet.

Som blant andre UpLoadVR registrerte er det et nederlandsk selskap ved navn CapitolaVR som har utviklet en eksperimentell HoloLens-versjon av Pokémon Go, som altså på ingen måte er offisiell.

Mer realistisk

Demonstrasjonen er lastet opp som en video på YouTube, som du kan se under, og som det kommer frem i videoen er spillet fullt ut fungerende.

Foto: Skjermdump/YouTube

HoloLens-versjonen er essensielt sett den samme som på mobil, men brillene byr på mye høyere grad av realisme siden man ikke holder en mobil foran seg, noe som gjør at Pokémon-figurene «integreres» bedre i de virkelige omgivelsene.

Enkel å lage

Utviklerne har tilsynelatende også fått på plass en mer intuitiv bevegelseskontroll i HoloLens-versjonen av spillet. Man kaster ballen som brukes til å fange Pokémon-figurene ved å foreta en enkel fingerbevegelse, og ved å strekke ut armene kommer ballen tilbake.

Utviklerne uttalte overfor UpLoadVR at de lagde demoen på bare én dag ved å fikle litt med HoloLens, og at det er overraskende enkelt å lage apper for brillene og optimalisere mekanikkene og interaksjonen for produktet. Det kan i så fall love godt for fremtiden til HoloLens. 

Er du en av de mange som spiller Pokémon Go? Slik «jukser» du i det populære mobilspillet »

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen