Slik ser den nye iPhonen ut inni
Slik ser den nye iPhonen ut inni (Foto: Skjermdump YouTube)

Slik ser iPhone Xs ut inni

Den første «teardown-videoen» er klar.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Apple lanserte i forrige uke tre nye iPhone-modeller, og ikke helt uventet begynner nå de første testene å tikke inn. Tek har testet både den vanlige Xs- og Xs Max-modellen. 

Såkalte «teardown-videoer» er også populære, hvor produkter plukkes fra hverandre for å se nærmere på hva slags komponenter som finnes inni. Nå er den første videoen av en Xs klar, melder 9to5mac

Du kan se videoen nederst i artikkelen. 

Vanskeligere å få av skjermen

Videoen er laget av FixjeiPhone, og noe av det første den nederlandske teknikeren merker seg er at skjermen sitter bedre enn tidligere. Også den forrige X-modellen var vanntett, men årets modell har fått et hakk hvassere sertifisering i form av IP68.

Det resulterer i at det er brukt bedre og kraftigere forsegling mellom skjermen og resten av telefonen. På videoen kan vi se at det må en del varme til før limet slipper taket, og fortsatt kreves det iherdig innsats før skjermen er av. 

Nytt batteri

Med fjorårets iPhone X-modell fikk brukerne større batteri. Mye takket være den heldekkende skjermen som fjernet behovet for hjemknappen – siden man kunne låse opp telefonen ved hjelp av ansiktsgjenkjenning. 

Batteriet var en slags L-formet variant, men var likevel to ulike deler. I år er dette endret på, slik at batteriet nå er en komplett pakke, selv om den fortsatt har den samme formen. 

Det kan også være verdt å merke seg at kapasiteten på årets batteri er noe mindre enn fjorårets. I X-en sitter det et batteri på 2716 mAh, mens årets nye modell «kun» har 2658 mAh. 

Her kan du se hvordan Xs-en er satt sammen (PS, videoen er på nederlandsk, men er tekstet på engelsk):

Lyst å reparere en enhet selv? 
Sjekk ut våre guider her »

(Kilde: 9to5mac, YouTube)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen