(Bilde: Martin Hajek)

Slik ser en Mac Pro i glass ut

Konseptbildet som får deg til å sikle.

For nesten en måned siden avslørte Apple at de jobbet med en splitter ny Mac Pro. Som om det ikke var nok med imponerende innmat, valgte Apple også å gjøre utformingen av selve maskinen unik.

Den nye aluminiums-Mac Pro er nemlig sylinderformet, og har en unik viftekonstruksjon i midten som skal holde komponentene gode og kalde. Alle er imidlertid ikke like begeistrede for den nye designen, og sier den ligner mer på en søppelbøtte.

For å gjøre maskinen enda mer eksklusiv tok konseptdesigneren Martin Hajek ansvar og lagde et par konseptbilder av en Mac Pro i glass. 

Mac Pro med glass-kabinett.
Mac Pro med glass-kabinett.Foto: Martin Hajek

Resultatet er unektelig lekkert, selv om det antageligvis aldri vil bli realisert. I tillegg til at datakomponenter har en utrolig evne til å samle til seg alt av støv, vil glasset antageligvis også fungere som en ypperlig måte å holde varmen igjen i kabinettet, noe som selvfølgelig ikke er ønskelig. 

En kraftpake

Slik ser den umodifiserte Mac Pro ut.
Slik ser den umodifiserte Mac Pro ut.Foto: Apple

Drivverket i Pro-en er en Intel Xeon E5-prosessorer, som kan konfigureres med inntil 12 kjerner. Maskinen vil kjøre firekanalers ECC DDR3-1866-minne med inntil 60 GB/s båndbredde. Total utregningskraft fra maskinen skal bli 7 TFLOPS.

Den nye Mac-en bruker utelukkende Flash-minne, og med opptil 1 GB/s skrivehastighet, og 1,25 GB/s lesehastighet går det virkelig unna.

Mac Pro får også en meget kompetent grafikkløsning fra AMD, som byr på to GPU-er med 4096 streamprosessorer og en 384-bits minnebus. Maskinen støtter enkelt opp til tre samtidige 4K-skjermer.

Maskinen får fire USB 3.0-innganger, seks Thunderbolt 2-innganger, og to gigabit-nettverkskort.

Maskinen vil bli tilgjengelig senere i år.

Se flere bilder av Apples Mac Pro >>

(Kilde: Martin Hajek via Gizmodo)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen