Bilder av en ukjent kvinne dukker opp jevnt og trutt på Engstroms telefon. (Bilde: Engstram/Facebook)

Slik ser en iPad-tyv ut

Stjal et Apple-nettbrett, men glemte å skru av bilde-synkroniseringen.

Det er sjeldent en lur idé å legge ut bilder av seg selv på nettet. Spesielt ikke hvis du bruker en stjålet iPad for å ta bildene.

Amerikaneren Allen Engstrom mistet Apple-nettbrettet sitt da han tok et lokalfly fra Phoenix til Denver, og var naturlig nok ganske skuffet da han oppdaget at iPaden var borte. Det var frem til selvportrettene av personen som hadde funnet iPaden begynte å dukke opp på telefonen hans, som er synkronisert med nettbrettet via nettskytjenesten iCloud.

Stadig nye bilder

Nå har det hele blitt til en underholdningskilde for amerikaneren, dog en litt irriterende en:

— Det har vært en kontinuerlig underholdningskilde for meg. Hver gang jeg våkner opp nå så er det nye bilder, og jeg kan tenke "oi, hun aner jo ingenting!", forteller Engstrom til  den lokale TV-stasjonen KTHV

Fortsatt ikke funnet tyven

Desverre for Engstrom installerte han aldri «Find my iPhone»-applikasjonen på iPaden sin, som hadde gjort det langt lettere for han å spore det stjålne nettbrettet. Han har imidlertid prøvd å ta et par selvportrettbilder for å muligens få kontakt med tyven på den måten, men foreløpig har ikke prosjektet båret noen frukter. 

I mellomtiden legger han ut bildene den angivelige tyven tar av seg selv på Facebook, til stor underholdning for både seg selv og vennene hans:  

— Jeg har ingen problemer med å legge det ut på Facebook. Det er både morsomt for meg og for andre folk, og det er alltid en liten sjanse for at noen faktisk vet hvem det er, som kan hjelpe meg å få tak i tyven, forteller Engstrom til KTHV.

Usikker på hvordan iCloud fungerer? Les vår guide til Apples iCloud » 

(Kilde: InquirerKTHV)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen