Å male på himmelen med droner er noe av det som skal bli mulig med DJIs Phantom X-drone.
Å male på himmelen med droner er noe av det som skal bli mulig med DJIs Phantom X-drone. (Bilde: DJI/YouTube)

Slik ser DJI for seg dronefremtiden

Ny konseptvideo avslører flere sprø planer fra det store droneselskapet.

En av de største aktørene på dronemarkedet, kinesiske DJI, har gjort flere fremstøt den siste tiden for å skape mer oppmerksomhet og interesse rundt droneteknologien. Som et ledd i dette har selskapet også delt mer informasjon om sine mer «høytflyvende» planer for teknologien.

I en ny demonstrasjonsvideo presenteres nemlig en ny konseptdrone som har fått navnet «Phantom X», som tilsynelatende byr på en god del avanserte egenskaper.

Unngår hindringer i høy fart

Noe av det DJI tydeligvis jobber hardt med er teknologi for å unngå hindringer. I videoen ser vi blant annet hvordan Phantom X-dronen er i stand til å svinge unna tette trær i høy hastighet mens den følger etter brukeren.

Slik ser den ennå mystiske Phantom X-konseptdronen ut.
Slik ser den ennå mystiske Phantom X-konseptdronen ut. Foto: DJI/YouTube

I tillegg til dette presenteres en løsning som lar brukeren bruke en mobil eller nettbrett til å synkronisere flere droner samtidig, slik at disse kan følge motivet og filme fra flere ulike kameravinkler. Denne teknologien retter seg blant annet mot filmskapere og andre som ønsker å lage mer filmatiske dronevideoer.

Videoen gir også et kjapt glimt av en løsning som innebærer at man kan sende forespørsler til andre personer via mobilen om å følge etter dem med dronen, hvorpå dronen automatisk vil begynne å følge etter når mottakeren svarer bekreftende på meldingen.

Lar deg «male» på himmelen

Ikke minst har DJI tilsynelatende også planer om å nyttiggjøre teknologien sin til mer «alternativt», kreativt arbeid. Nærmere bestemt skal Phantom X kunne brukes til å «male» på himmelen i ulike farger ved å styre dronene med det som tilsynelatende er noen slags hanskelignende kontroller.

De tekniske detaljene rundt Phantom X og dets muligheter foreligger ennå ikke, så akkurat hvordan alt dette skal fungere i praksis må vi nok ennå vente en stund på å finne ut av. En del av teknologien virker dog spennende, særlig evnen til å unngå hindringer på egen hånd i høy fart, noe vi hittil hovedsakelig kun har sett i eksperimentelle dronekonsepter.

Demonstrasjonsvideoen av Phantom X kan du se under. 

Har du lyst til å lage ekte filmer med droner? Slik gjør du det »

(Via DIY Photography)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen