Å male på himmelen med droner er noe av det som skal bli mulig med DJIs Phantom X-drone.
Å male på himmelen med droner er noe av det som skal bli mulig med DJIs Phantom X-drone. (Bilde: DJI/YouTube)

Slik ser DJI for seg dronefremtiden

Ny konseptvideo avslører flere sprø planer fra det store droneselskapet.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

En av de største aktørene på dronemarkedet, kinesiske DJI, har gjort flere fremstøt den siste tiden for å skape mer oppmerksomhet og interesse rundt droneteknologien. Som et ledd i dette har selskapet også delt mer informasjon om sine mer «høytflyvende» planer for teknologien.

I en ny demonstrasjonsvideo presenteres nemlig en ny konseptdrone som har fått navnet «Phantom X», som tilsynelatende byr på en god del avanserte egenskaper.

Unngår hindringer i høy fart

Noe av det DJI tydeligvis jobber hardt med er teknologi for å unngå hindringer. I videoen ser vi blant annet hvordan Phantom X-dronen er i stand til å svinge unna tette trær i høy hastighet mens den følger etter brukeren.

Slik ser den ennå mystiske Phantom X-konseptdronen ut.
Slik ser den ennå mystiske Phantom X-konseptdronen ut. Foto: DJI/YouTube

I tillegg til dette presenteres en løsning som lar brukeren bruke en mobil eller nettbrett til å synkronisere flere droner samtidig, slik at disse kan følge motivet og filme fra flere ulike kameravinkler. Denne teknologien retter seg blant annet mot filmskapere og andre som ønsker å lage mer filmatiske dronevideoer.

Videoen gir også et kjapt glimt av en løsning som innebærer at man kan sende forespørsler til andre personer via mobilen om å følge etter dem med dronen, hvorpå dronen automatisk vil begynne å følge etter når mottakeren svarer bekreftende på meldingen.

Lar deg «male» på himmelen

Ikke minst har DJI tilsynelatende også planer om å nyttiggjøre teknologien sin til mer «alternativt», kreativt arbeid. Nærmere bestemt skal Phantom X kunne brukes til å «male» på himmelen i ulike farger ved å styre dronene med det som tilsynelatende er noen slags hanskelignende kontroller.

De tekniske detaljene rundt Phantom X og dets muligheter foreligger ennå ikke, så akkurat hvordan alt dette skal fungere i praksis må vi nok ennå vente en stund på å finne ut av. En del av teknologien virker dog spennende, særlig evnen til å unngå hindringer på egen hånd i høy fart, noe vi hittil hovedsakelig kun har sett i eksperimentelle dronekonsepter.

Demonstrasjonsvideoen av Phantom X kan du se under. 

Har du lyst til å lage ekte filmer med droner? Slik gjør du det »

(Via DIY Photography)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen