Clipboard01
Clipboard01 (Bilde: Oculus VR)

Slik ser det ut når du besøker romstasjonen ISS i VR

Oculus' superrealistiske Mission: ISS skal sette en ny standard innen interaktiv utdanning.

Det kjipe med å være interessert i romfart er at sjansen for at man noensinne kommer seg ut i rommet er for de fleste svært liten. Heldigvis finnes det alternativer, og nå byr Oculus VR på muligheten til å oppleve hvordan det er å være astronaut ved hjelp av VR-teknologi.

Mission: ISS er navnet på en ny simulator som Oculus har utviklet i samarbeid med både NASA, European Space Agency og Canadian Space Agency for å gi folk en realistisk reise til romstasjonen ISS.

Skal være svært autentisk

Simulatoren skal ifølge Oculus by på en svært detaljert og nøyaktig gjenskapelse av romstasjonen. VR-utgaven skal være konstruert på bakgrunn av blant annet NASAs egne modeller og diskusjoner med flere astronauter som faktisk har tilbragt tid på romstasjonen.

Foto: Oculus VR

Selve simulatoren er designet og bygget av Magnopus, som er et Oscar-belønnet spesialeffektstudio. Dermed skulle det altså ikke være noe å si på kvaliteten, og Oculus selv drister seg til å kalle fremstøtet «en ny hjørnestein innen interaktiv utdanning».

Den beste måten å finne ut om dette stemmer på er selvsagt å teste det ut selv. I tillegg til å beskue selve romstasjonen har man for øvrig også mulighet til å utføre ulike oppgaver ved hjelp av Oculus Touch-kontrollene. Disse aktivitetene inkluderer blant annet dokking av innkommende romkapsler og manøvrering på utsiden av romstasjonen.

Oculus kan opplyse at Mission: ISS bare er et ledd i selskapets romsatsing, og senere vil det også blant annet komme en videoserie hvor man får innsikt i ISS' historie og kan høre astronauters egne historier. Simulatoren kan hentes gratis hos Oculus nå, og se video under for en demonstrasjon.

Stadig flere tjenester får støtte for VR-videoer: Nå har turen kommet til Vimeo »

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen