Google har endelig laget et "ordentlig" VR-headset. Det har fått navnet Daydream View.
Google har endelig laget et "ordentlig" VR-headset. Det har fått navnet Daydream View. (Bilde: Google)

Slik ser de ut: Googles nye VR-briller

Daydream View.

Google-lanseringen tirsdag kveld var en riktig maskinvarefest. Vi fikk servert telefonene Google Pixel og Pixel HD, en splitter ny Chromecast kalt Chromecast Ultra, det trådløse rutersystemet Google Wifi, høyttalerassistenten Google Home og sist, men ikke minst: Selskapets nye VR-headset Daydream View. 

Bruker telefonskjermen 

View har først og fremst en overflate av tøy i stedet for plast, men fungerer i praksis på samme måte som selskapets billig-VR-system Cardboard har gjort ved at du er avhengig av å ha en telefon du kan bruke som skjerm. 

Google bruker begrepet "Daydream ready", og meldte at de nye Pixel-telefonene naturligvis er de første med dette stempelet. Når du skyver telefonen på plass vil hodesettet og telefonen automatisk oppdage hverandre, og et automatisk system skal sørge for at bildet ser riktig ut gjennom linsene. 

Bildekvaliteten vil dermed avhenge av oppløsningen på mobilskjermen, men utover det lover Google lav forsinkelse og god hodetracking.

Daydream View skal være 30 prosent lettere enn sammenliknbare enheter, som for eksempel Samsungs Gear VR. 

Kontroller følger med 

Slik ser kontrolleren som følger med ut.
Slik ser kontrolleren som følger med ut. Foto: Google

Det følger også med en kontroller med innebygde bevegelsessensorer, et touchpanel og to knapper. Kontrolleren kan dessuten festes inne i View-hjelmen når den ikke brukes. 

Daydream View skal komme i fargene Snow, Slate og Crimson (ingen Really Blue eller Very Silver her), og støtte for en slags kinomodus for Netflix, HBO og Hulu er på plass fra start. 

Over 50 partnere skal ha innhold klart før utgangen av året, og ifølge Google er hundrevis til på vei. 

Googles eget innhold er selvfølgelig også på plass, og du kan som tidligere bruke en versjon av Street View i VR. Her er det lagt inn 150 rundturer av berømte steder som for eksempel Taj Mahal. 

Youtube vil også fungere både i en slags kinomodus, samt for 360-bilder og -video. 

Daydream View skal være i salg allerede i november, og vil koste 79 dollar. Forhåndsbestiller du Pixel eller Pixel XL vil VR-settet følge med gratis. 

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen