Apple Music på Android.
Apple Music på Android. (Bilde: Google Play)

Slik ser Apple Music ut på Android

Apples musikkstrømmetjeneste har nå blitt lansert til Android-plattformen.

Med sin nye musikkstrømmetjeneste Apple Music hadde ikke Apple så mye annet valg enn å lansere en egen versjon av appen på erkekonkurrenten Googles Android-plattform. Forrige måned dukket det opp bilder av Android-versjonen av Apple Music, men nå er appen omsider offisielt lansert.

Apple Music til Android er nemlig lagt ut på Google Play-butikken, vel å merke kun i en beta-versjon foreløpig.

Noen begrensninger

Det innebærer også at appen inntil videre har noen begrensninger. Nærmere bestemt har appen manglende tilgang til musikkvideoer, manglende mulighet for å bestille familieabonnement, samt at registreringsprosessen ennå ikke er «optimalisert».

«Hamburger»-knappen øverst i menylinjen er på plass, akkurat som i de aller fleste andre Android-apper.
«Hamburger»-knappen øverst i menylinjen er på plass, akkurat som i de aller fleste andre Android-apper. Foto: Google Play

Utover dette skal appen imidlertid være mer eller mindre identisk med iOS-versjonen på de fleste områder, inkludert den tre måneder lange prøveperiode.

Samtidig bekreftet Apple overfor nettstedet TechCrunch at selskapet har lagt vekt på at appen skal føles som en Android-app.

– Det er en full «native»-applikasjon, så den vil se ut som og føles som en Android-app. Menyene vil se ut som Android; du vet den lille «hamburgeren» de bruker på toppen. Den vil definitivt føles som en Android-app, sa visesjefen for Apples Internett- og tjenesteavdeling, Eddie Cue, til TechCrunch.

Første Apple-appen til Android

Det spesielle med den nye appen er at det er den aller første bruker-sentriske appen som Apple har laget til Android-plattformen. At selskapet velger å gjøre dette først nå begrunner Cue med at musikk er et globalt fenomen, samt at det gir en god mulighet til å «konvertere» flere Android-brukere.

– Det er veldig viktig for artister å få et så bredt publikum som mulig, og for oss er det veldig viktig fordi det gir oss en mulighet til å nå ut til kunder som kanskje aldri har opplevd noen av våre produkter tidligere, uttalte Cue overfor TechCrunch.  

Som nettstedet peker på opplyste Apple-sjefen Tim Cook under den siste kvartalsrapporten at over 30 prosent av nye iPhone-kunder har hoppet over fra Android, som gjør det desto viktigere å være til stede på plattformen. Android har som kjent også den desidert største andelen av mobilmarkedet.

Apple slapp også nylig nytt nettbrett: iPad Pro lanseres nå i Norge og har fått priser »

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen