Her er Apples første Android-app
(Bilde: Mobilegeeks/Apple/skjermdump/Tek.no, montasje)

Her er Apples første Android-app

Lekkede bilder viser hvordan Apple Music blir på erkekonkurrentens telefoner.

For nærmere tre måneder siden avduket Apple det mange lenge hadde ventet på: en egen strømmetjeneste, basert på Beats Music. Tjenesten fikk – ikke helt overraskende – navnet Apple Music, og skulle lanseres som en direkte konkurrent mot Spotify og andre strømmetjenester. Det krevde imidlertid at Apple gjorde noe de aldri hadde gjort før – nemlig å lansere en Android-app.

Skyvebryterne på Apple Music til Android kjenner vi igjen fra resten av Android 5.0 Lollipop.
Skyvebryterne på Apple Music til Android kjenner vi igjen fra resten av Android 5.0 Lollipop. Foto: Mobilegeeks/Apple

Nå melder 9to5Mac om at skjermbilder fra den kommende appen har blitt lekket på nettet, og den viser en ganske annerledes app enn iOS-versjonen.

En Android-overhaling

I kjent stil bruker Apple sine egne skrifttyper i appen, men ellers ser oppsettet mer eller mindre ut som på Googles egne apper. Det vil tre streker oppe i hjørnet, som trekker ut en sidemeny med innstillinger og andre valg. I tillegg har appen fått standard Android-skyvebrytere, og mange av Apples tynne, halvgjennomsiktige designelementer har blitt byttet ut med Googles noe flatere Material Design-filosofi.

Ellers har Apple beholdt mange ikoner, men bunnraden du finner på iOS-versjonen av Apple Music er for eksempel flyttet til sidemenyen. Andre små endringer finnes også, men ironisk nok ser Apple ut til å legge seg nærmere opp mot Googles egen Play Musikk enn sin egen originalapp.

Apples Android-versjon av Apple Music ligner i bunn og grunn mer på Googles Play Musikk-tjeneste enn iOS-versjonen av Apple Music.
Apples Android-versjon av Apple Music ligner i bunn og grunn mer på Googles Play Musikk-tjeneste enn iOS-versjonen av Apple Music. Foto: Mobilegeeks/Apple/skjermdump/Tek.no, montasje

Ta for øvrig en titt på bildekarusellen nederst for å se alle bildene. De stammer fra det tyske nettstedet Mobilegeeks, men det meste burde være relativt selvforklarende – uavhengig av om du er stø i tysk eller ikke.

Apple har flere strømmetjenester på trappene:
Den nye Apple TV er rett rundt hjørnet »

(Kilde: Mobilegeeks via 9to5Mac)

(Bilde: Mobilegeeks/Apple)
(Bilde: Mobilegeeks/Apple)
Skyvebryterne på Apple Music til Android kjenner vi igjen fra resten av Android 5.0 Lollipop. (Bilde: Mobilegeeks/Apple)
Slik ser sidemenyen i Apple Music til Android ut. (Bilde: Mobilegeeks/Apple)
(Bilde: Mobilegeeks/Apple)
(Bilde: Mobilegeeks/Apple)
(Bilde: Mobilegeeks/Apple)
Apples Android-versjon av Apple Music ligner i bunn og grunn mer på Googles Play Musikk-tjeneste enn iOS-versjonen av Apple Music. (Bilde: Mobilegeeks/Apple/skjermdump/Tek.no, montasje)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen