Slik ser Android ut på Nokia
Teknofil
(Bilde: Evleaks)

Slik ser Android ut på Nokia

Nye lekkede bilder tyder på at «Normandy»-telefonen faktisk eksisterer.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

I går dukket det opp nye bilder på nettet av det som omtales som Nokias første steg inn i Android-verdenen. Bildene viser det som angivelig er grensesnittet til en fortsatt ubekreftet Android-mobil fra Nokia, med kodenavnet «Normandy».

Mange rykter

Ryktet om Normandy begynte i fjor høst, da et bilde av en moderne Nokia-telefon dukket opp, uten en Windows-knapp under skjermen. Ryktebørsen eksploderte, og i desember gikk nettstedet The Verge ut og meldte at Normandy ville være Nokias første Android-mobil.

Nå som bilder har lekket av grensesnittet og ikke bare telefonen, kan det virke som ryktene stemte. Grensesnittet tyder i hvert fall på at det ikke er snakk om en Windows Phone-mobil. 

Egen variant

Ifølge kildene til The Verge kjører Nokia Normandy en spesiell Android-utgave, som ikke retter seg etter Googles versjon – omtrent som det Amazon gjør med Kindle Fire-nettbrettene. Det har også blitt sagt at Normandy ikke vil være noen toppmodell, den skal i stedet være en low end-telefon.

Ved å lansere en Android-telefon får Nokia tilgang til et større apputvalg, men om telefonen faktisk kommer på markedet gjenstår å se. Windows-skaperen Microsoft har kjøpt opp det finske mobilselskapet, og det spørs om de er like interessert i Google-baserte Android.

Windows Phone vokser stadig: 
— Windows Phone selger bedre enn iPhone i 24 markeder

(Kilde: The Verge)

Norges beste mobilabonnement

April 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Youteam 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen