Denne lastebilen flyr i 250 km/t
Teknofil

Denne lastebilen flyr i 250 km/t

Amerikanske militæret vil levere forsyninger automatisk.

Hvis du synes helikoptre er for små og irriterer deg over at lastebiler ikke kommer til over alt, kan Black Knight Transformer kan være noe for deg. Det amerikanske militæret har nemlig skapt en hybrid mellom en lastebil og et helikopter, hvor piloten er byttet ut med en datamaskin som kan fly helt av seg selv. 

Soldatløs krig?

Skapningen heter som sagt Black Knight Transformer, og er den nyeste futuristiske krigsdoningen i USAs voksende automatiserte arsenal. For bare et par uker siden viste de frem det fjernstyrte UH-60 Blackhawk-helikopteret, som amerikanerne håper skal kunne utføre flyveoppdrag på egen hånd, så fort teknologien strekker til.

Kombinert med en selvkjørende militærkonvoi av lastebiler skulle man tro det amerikanske militæret hadde nok av doninger for å frakte alt de skulle trenge. Likevel har de skapt hybriden «Black Knight Transformer», som skal kunne ta over hvis lastebilene ikke kommer frem, eller de automatiske helikoptrene har nok kapasitet. 

Flyr og kjører på én tur

Den nye hybriden vinner definitivt ikke noen skjønnhetspris med det første. Men med en flyvehastighet på rundt 250 kilometer i timen i tillegg til relativt gode kjøreegenskaper, trenger den kanskje heller ikke se så pen ut heller. 

Black Knight Transformer er fortsatt tidlig i testfasen, og den første vellykkede testen av både kjøring og flyging på én tur ble gjennomført for bare to måneder siden. Dette kan du se i videoen nedenfor:

 

Det er ikke bare militæret som jobber med førerløse biler: 
Nå har Volvo begynt å prøvekjøre selvkjørende biler i Sverige »

(Kilde: Gizmodo)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen