Slik samler du fotballkort under VM
Teknofil
(Bilde: Panini/montasje)

Slik samler du fotballkort under VM

Neida, det er ikke bare for «kidsa».

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Flere hundre millioner fotball-fans verden over teller ned til sommerens VM i fotball, som finner sted i Brasil. Første kamp i turneringen spilles torsdag 12. juni, mens finalen på Éstadio do Maracanä avslutter begivenheten søndag 13. juli.

Helt siden VM i Mexico 1970 har det italienske tegneserieforlaget Panini gitt ut samlealbum og fotballkort-klistremerker («Stickers») i forbindelse med turneringen. For mange «fotballnerder» har det blitt en tradisjon å kjøpe Panini-album, og samle klistremerker med bilder av spillere, stadioner og lagbilder.

For Panini-albumet for VM i Brasil 2014 har utgiveren også laget en kjekk app. Denne vil hjelpe deg med å holde styr på hvilke klistremerker du har, hvilke du mangler, og hvilke du ønsker å bytte bort. Med over 600 klistremerker tilgjengelig, kan dette være svært nyttig for en som samler. Appen lar deg scanne inn klistremerkene, og deretter sorterer den alt sammen automatisk.

Hvor kjøper du Panini?

Panini-klistremerkene får du fortrinnsvis kjøpt i norske lekebutikker, men det går rykter om at også utsalgssteder som Narvesen fører dem enkelte steder i landet. Du kan også bestille på Internett, men ettersom klistremerkene kan være litt forskjellige fra land til land, bør du i så fall dobbeltsjekke at du får den serien du ønsker å samle på.

For øvrig gir Panini også ut fotballkort – ikke klistremerker – i anledning VM. Disse kortene er større og er merket med «XL Adrenalyn». Klistremerkene som selges i Norge er sølvfarget.

Last ned Panini Collectors: Android / iOS

Foto: Panini/ToysRus

FIFA og Coca Cola har for øvrig også en Panini-app hvor du kan samle «Online Stickers», men det blir jo ikke helt det samme: Android / iOS

Nå har smart-fotballen kommet til Norge:
Adidas miCoach SMART BALL koster mye mer enn den offisielle VM-ballen »

(Kilde: ToysRus, VG Debatt, Google Play, Apple App Store)

 

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen