Guide

Slik rooter du HTC-telefoner

For å utnytte telefonen din fullt ut kan du roote den. Vi tar deg gjennom prosessen, steg for steg.

I denne guiden vil vi vise hvordan en kan roote HTC-telefoner. Root åpner for mange flere muligheter med din telefon, som å kjøpe applikasjoner, installere egne ROM, overklokke og mye mer. Og det beste av alt er det eneste du trenger er en PC, minnekort, USB-ledning og en Android-telefon.

Vi vil komme med guide med til rooting av andre Android-telefoner senere

Dette er alt som trengs for å roote og lage Goldcard.
Dette er alt som trengs for å roote og lage Goldcard.

Før du setter igang er det er greit å vite hva rooting går ut på, men for å forstå det må du først vite hva ROM er. ROM er det lagringsminnet i telefonen der operativsystemet, kontakter, meldinger, applikasjoner og lignende ligger lagret. I utgangspunktet er det ikke så mye du kan gjøre her bortsett fra å installere og avinstallere applikasjoner, opprette kontakter og lagre meldinger. Men det finnes muligheter til å endre på dette, og det er gjennom å få root-tilgang til telefonen. Dette gjøres ved å legge inn en ny ROM, eller mer presist å legge inn en modifisert versjon av operativsystem på lagringsminnet i telefonen. Da kan du blant annet få kjøpe programmer i Android Market, installere progammer på minnekortet, få egne oppstartsanimasjoner og overklokke telefonen. Det at du får root-tilgang gjør også at du kan bytte mellom forskjellig ROM som igjen betyr at du kan installere ROM som er nyere, eller har flere funksjoner enn den original ROM-en.

Viktig

Rooting kan gjøres på både på Linux, Mac og Windows, men i denne guiden tar vi bare for oss Windows-maskiner. En ting som er viktig å merke seg at er alle filer som skal legges på minnekortet i sammenheng med rootingen må legges direkte på minnekortet, og ikke i noen undermappe. Vi må også gjøre oppmerksom på at rooting gjøres på egent ansvar. Om telefonen ikke Hvis du har en telefon er solgt under en operatørs merkenavn må du ha et Goldcard for å kunne roote, hvis telefonen din ikke er det kan du nå gå rett til side 2 å begynne å roote.

Goldcard

Det er i utgangspunktet ikke mulig å roote en brandet telefon, men ved hjelp av et Goldcard kan en likevel klare det. Goldcardet inneholder noen filer som erstatter de filene som låser telefonen til operatøren din. De nye filene som blir lagt inn vil være de samme som på en ulåst telefon, og dermed kan du nå få rootet telefonen din. For å lage et slikt kort trengs det Micro-SD-kortleser og et ekstra minnekort som du skal lage selve Goldcardet på.

Begynn med å laste ned nyeste Android SDK fra denne siden, og legg den på c:-disken. Når det er gjort går til innstillinger/applikasjoner på telefonen og krysser av for ”ukjente kilder”. La denne innstillingen være slått på helt til du er ferdig med å roote telefonen. Koble så telefonen til maskinen. Når den er ferdig å installere driverne til telefonen åpner du kommandolinjen (start, kjør, skriv cmd, trykk enter) og skriver:
cd\
cd androidSDK\tools\
adb devices

Når du har gjort det skal serienummeret til telefonen dukke opp på skjermen. Putt så minnekortet du ønsker å bruke som Goldcard i telefonen. Gå så til innstillinger/minnekort og telefonlager og trykk på ”avmonter/løs ut minnekort”, og velg ”formater minnekort”. Etter det tar du å åpner kommandolinjen igjen og skriver:
cd\
cd androidSDK\tools\
adb devices

Vent så til serienummeret kommer opp på skjermen. Så skriver du:
adb shell
cat /sys/class/mmc_host/mmc1/mmc:*/cid

Dette vil gjøre at det kommer opp en kode på skjermen. Denne koden er viktig å ta vare på. Du skal nå skrive koden inn på denne siden og trykk på submit. Du vil nå få en ny kode som du også må ta vare på. Gå nå inn på denne siden og skriv inn e-post og den siste koden med 00 istedenfor de to første sifrene. Trykk så ”continue” og du vil mota et Goldcard på e-post.

Hex Editor brukes til å gjøre minnekortet til et Goldcard
Hex Editor brukes til å gjøre minnekortet til et Goldcard

Last så ned og installer Hex Editor. Ta så minnekortet ut av telefonen og sett det inn i minnekortleseren. Så åpner du Hex Editor og trykker på ”Extra-fanen”, og trykk på ”open disk”. Velg ”removable disk”under ”Physical Disk” og sjekk at ”Open as read only” ikke er krysset av. Klikk ok. Gå så tilbake til ”Extra-fanen” igjen og velg ”Open Disk Image”. Velg ”open” og last inn Goldcard.img. Nå skal du ha to faner, en for minnekortet og en for Goldcard. Trykk så ok for å velge sector size 512.

Gå så til fanen med Goldcard-et og velg ”edit tab” og ”select all”. Trykk så på ”edit tab” igjen og trykk på ”copy”. Gå nå til fanen til minnekortet å velg å endre offset fra 00000000 til 00000170 og velg ”edit tab”. Trykk så på ”Past write”. Så lagrer du filen og lukker programmet. Ta så ut minnekortet og sett det inn igjen. Prøv så å åpne minnekortet på maskinen, og går dette fint skal du ha et fungerende Goldcard. Sett så dette inn i telefonen, og latt det stå der til du er ferdig med å roote

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen