(Bilde: Shutterstock)

Slik rengjør du TV-skjermen

3 enkle tips som forhindrer striper.

Flatskjermen din kan i likhet med andre møbler trekke til seg mye støv, og derfor er det lurt å rengjøre den en gang i blant også. Det du må være oppmerksom på er at feil rengjøring kan gjøre skjermen skjoldete, noe som kan gi mer gjenskinn i TV-en.

Elkjøps innkjøpssjef på lyd og bilde, Andreas Westgaard, har satt opp tre punkter som han mener er viktig å tenke på ved rengjøring av TV-en.

3 tips til rengjøring av TV-skjermen:

  • Bruk et rensemiddel som er er vannbasert, for eksempel en gelespray. Unngå rensemidler som inneholder alkohol eller såpe. Westgaard advarer dessuten mot å bruke den vanlige støvkluten til å rengjøre TV-en, ettersom den ofte kan inneholde rester av andre rengjøringsmidler som ikke egner seg.
  • Foto: Philips
    Ikke bruk for mye rensemiddel om gangen. Sprut på kluten og ikke direkte på TV-en. – Hvis du spruter du direkte på TV-en, kan det renne nedover skjermen og inn i selve TV-en.
  • Det er best å rengjøre TV-en når den er kald, og gjerne når den har stått av i en periode. Mange skrur på apparatet og starter så rengjøringen, men det er ikke lurt. Ifølge Westgaard risikerer du at noe av rensemiddelet fordamper fordi TV-en er varm, noe som forringer rengjøringen.

Ikke bruk Jif Skurekrem

Elektrokjeden har åpenbart har en baktanke ved å servere disse tipsene i en pressemelding, og det er at de selger nettopp den typen rensemidler som de anbefaler at du skal bruke. Derfor fikk vi vår TV-ekspert her på huset, Ole Henrik Johansen fra Hardware.no, til å vurdere tipsene. Til vår skuffelse mente han imidlertid at tipsene faktisk hadde noe for seg, og særlig at du ikke burde bruke Jif Skurekrem eller noe slikt.

– Min erfaring er også at de midlene som du får kjøpt – gele eller andre midler som er laget spesifikt for TV-skjermer eller PC-skjermer – gir minst striper i belegget som ligger utenpå skjermen. Bruker du for eksempel såpevann, blir det ofte "rester" som synes spesielt godt når skjermen er slått av. Det blir det mindre av ved å bruke de midlene som er laget for å vaske skjermer, sier Johansen.

Skjermrensprodukter bør ifølge Prisguide koste rundt en hundrelapp, og det får du kjøpt der du får kjøpt TV-er.

(Kilder: pressemelding)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen