Tips
Det er lekende lett å ta sikkerhetskopi av din Facebook-konto. (Bilde: Facebook)

Slik redder du e-posten og bildene dine på nett

Har du husket å sikkerhetskopiere Facebook og Gmail?

Mange har sikkert funnet ut at det kan være lurt å ta sikkerhetskopier av bilder og andre uerstattelige dokumenter de har på PC-en. Det finnes blant annet mange nettskytjenester som gjør denne jobben, men hva med de delene av livet ditt som allerede er på nett?

De fleste har antakelig en konto på Facebook, og mange benytter seg av Googles e-posttjeneste Gmail. At tjenestene er nettbaserte, betyr ikke at dataene er sikret for alltid. Den danske nettsiden ComON skriver for eksempel om en IT-sjef som fikk Gmail-kontoen sin hacket og all informasjonen slettet – deriblant viktige kontrakter.

Dette vil du vel unngå?

Gmail

Det er faktisk overraskende lett å redde dine digitale filer. For Gmail kan du benytte deg av programmet Gmail Backup, som du kan laste ned fra TechSpot.

Etter at du har installert Gmail Backup, må du skrive inn brukernavn og passord for din Gmail-konto. Deretter velger du hvor på din lokale harddisk du ønsker å lagre den digitale posten.

Programmet lar deg også velge hvilken tidsperiode du ønsker å kopiere innholdet fra – for eksempel bare den siste uka eller flere år tilbake i tid.

Facebook

På Facebook har det sannsynligvis samlet seg en rekke bilder og annen informasjon over årenes løp, som det kan være ålreit å ta vare på for ettertiden.

Framgangsmåten her er enda lettere enn med Gmail, ettersom Facebook har en sikkerhetskopifunksjon innebygd i tjenesten.

Du trykker bare på tannhjulet øverst til høyre, og deretter «Kontoinnstillinger». Inne på menyen «Generelle kontoinnstillinger» er det en lenke for «Last ned en kopi av dine Facebook-data» under valgmulighetene.

Inne på denne menyen kan du laste ned bilder og forskjellige typer brukerdata, som dine vegginnlegg, meldinger, chatsamtaler og navnene på vennene dine.

Når du først er i gang:
6 enkle grep for å sikre mobilen »

(Kilde: ComON)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen