GUIDE: Kloning til SSD Slik oppgraderer du smertefritt til SSD

Guide Kloning til SSD

Slik oppgraderer du smertefritt til SSD

Ved kloning blir alt med, og det tar bare en halvtime.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Når det kommer til PC, var de «gode gamle dager» på mange måter temmelig dårlige. Hvis du ville putte en ny harddisk inn i maskinen din, kunne det være en monumental oppgave.

Verden har heldigvis gått fremover. Hvis du i dag har blitt overbevist av de gode grunnene til å skaffe en SSD trenger du ikke lengre å installere Windows på nytt etter den fysiske monteringen.

Selv om vi anbefaler at du starter på ny frisk kan det være mange grunner til at du ønsker å beholde alt som du er vant med å ha det, og det er ikke lenger så vanskelig.

Slik ser SATA-tilkoblingene ut på en vanlig SSD – smal kontakt til datakabel, bred kontakt til strøm.
Slik ser SATA-tilkoblingene ut på en vanlig SSD – smal kontakt til datakabel, bred kontakt til strøm.Foto: Varg Aamo, hardware.no

Kjapt, trygt og ofte gratis

Metoden som sørger for dette kalles kloning. Dette er i prinsippet det samme man tidligere gjorde ved hjelp av klumpete verktøy, kryptiske operasjoner og eviglange ventetider mens et optisk drev surret.

Når du kloner en disk i dag er alt automatisert. Det gjør at du ikke blir tvunget til å kopiere over alle filer og bokmerker, du slipper å bekymre deg for innstillingene dine, og du kan beholde hvert eneste program du har installert.

Dagens kloneprogrammer er stort sett både raske og brukervennlige. Et av de mest utbredte heter Acronis, og koster for seg selv omkring 400 kroner. Flere SSD-produsenter tilbyr imidlertid dette eller tilsvarende programmer gratis, sammen med SSD-ene de selger.

Selv om programmene er blitt enkle å komme seg gjennom er det likevel enkelte ting du er nødt til å passe på. I denne guiden skal vi hjelpe deg med å holde tunga rett i munnen.

Bli med over på neste side, så viser vi deg hvordan du smertefritt overfører alt fra harddisken din, til en superrask SSD »

Norges beste mobilabonnement

Mai 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili Fri Data


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen