Slik lyver de om bildene på Instagram
Teknofil
(Bilde: Shutterstock)

Slik lyver de om bildene på Instagram

Hvert tiende bilde med hashtagen "nofilter" har filter.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Sommeren er ikke bare høysesong for agurknyheter, men også for bruk av bildedelingstjenesten Instagram. Konserter, festivaler, ferier og aktiviteter skal dokumenteres, men mange synes ikke bildene er pene nok i seg selv og velger derfor å legge til et filter på bildene.

Et filter brukes som regel for å forandre fargetonen på bildet, noe som i og for seg må være greit. Men mange ønsker å vise at de kan knipse flotte bilder uten å bruke filtre, og markerer derfor bildene med "#nofilter".

Også dette må vel være greit - men oppsiktsvekkende statistikker viser nå at hele 11 prosent av bildene som har denne hashtagen, faktisk også har benyttet et Instagram-filter.

På Filterfakers.com henges juksemakerne ut.
Filterfakers.com henges juksemakerne ut.

Det betyr at svært mange Instagram-brukere lyver om bildene de legger ut på den sosiale tjenesten. Det mest populære filteret å lyve om er Amaro, som ble brukt av 15% av juksemakerne.

Med andre ord gjelder det å være obs dersom noen av dine venner legger ut et bilde merket med "#nofilter" i sommermånedene. Statistikken ble innhentet av Spredfast og er basert på de siste 100 000 bildene med hashtagen, og skulle derfor gi et ganske så riktig bilde av hvor mye juks det faktisk er på Instagram.

Oppfordringen må derfor være som følger: Dokumenter gjerne sommeren via Instagram, men vær ærlig mot deg selv og dine medfølgere når du bruker "#nofilter"-hashtagen!

Fattig fotograf vil aldri glemme 34-årsdagen sin:
Solgte Instagram-bilder for tusenvis av kroner »

(Kilde: Mashable)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen