Guide Slik lever du nerdelivet selv om du blir gammel

Du kan gå alderdommen trygt i møte, dersom du benytter deg av moderne teknologi. (Bilde: Istockphoto.com)

Slåss mot aldringen din med teknologi

Disse appene og oppfinnelsene kompenserer for forfallet.

Når du runder 40 vil du merke at kroppen din begynner å endre seg. Du blir fortere sliten, synet blir uklart, hørselen svinner og hukommelsen er ikke lenger hva den var. Forfallet har begynt, og vil bare akselerere fram til du ligger i kista.

Men, fortvil ikke. I vår høyteknologiske tidsalder finnes det løsninger på de fleste aldersrelaterte problemer. Teknologi-nettstedet Mashable har, med glimt i øyet, laget en guide over de programmene og gadgetene du trenger for å takle aldringen. Vi har lagt til noen flere, og her er resultatet:

Hjelp, jeg kan ikke se!

Mobilen kan gi deg godt leselys.
Mobilen kan gi deg godt leselys.Foto: GoldenShores Technologies, LLC

Når vi blir eldre, svekkes nattsynet. Selv med lesebriller, kan det være anstrengende å lese.

Men mobiltelefonen kan hjelpe deg. Last ned lommelykt-appen Brightest Flashlight. Den vrir alle lysene på mobilen opp til høyeste nivå, og gir deg godt leselys. Mer populære Tiny Flashlight bør også gjøre susen.

Hjelper ikke dette, kan du prøve å få implantert et robotøye, men da må du nok finne deg i å vente noen år.

Hjelp, jeg hører dårlig!

Etter hundrevis av nattklubb-besøk og et dusin Metallica-konserter vil hørselen din bli dårligere. Også her kan menneskets beste venn, smarttelefonen, redde dagen. Real Clearity App er et program som filtrerer ut støy og gjør stemmer klarere. Gjennom mobilens ørepropper hører du klart og tydelig hva som blir sagt. Det hevder i alle fall produsenten SoundFest.

Hjelp, jeg husker ikke!

Hjernetrim på PC-en hjelper deg med å bevare hukommelsen.
Hjernetrim på PC-en hjelper deg med å bevare hukommelsen.Foto: Skjermdump

Mens minnene fra 80-tallets disco-fester fortsatt er krystallklare, sliter du kanskje med å huske navnene til ungene i ditt eget barns bursdagsfeiring. Hva med å prøve litt hjernetrim på dataen? Programmet Dakim BrainFitness skal være noe av det beste hjernen din kan få brynt seg på for å beholde hukommelsen. Ønsker du å bruke mobilen, kan du sjekke ut disse hjernetrim-appene.

Hjelp, jeg klarer ikke å kjøre bil!

Google-bilen kan til og med kjøers av blinde.
Google-bilen kan til og med kjøers av blinde.Foto: Foto: Ollie Rickman/Twitpic.

Noen av de farligste sjåførene, er også de eldste. Sliter du med lukeparkering, kan du skaffe deg en app som parkerer bilen for deg.

Eller hva med å investere i nye Cadillac XTS? Denne doningen ser ut til å ha flere sensorer og navigasjonssystemer enn et romskip.

Dersom du likevel ikke våger å manøvrere en firehjuling, så bør du vurdere Googles selvkjørende bil. Den gjør hele jobben for deg, mens du tenker på andre ting.

Hjelp, jeg er skrøpelig!

CIROS gjør kjøkkenarbeidet for deg.
CIROS gjør kjøkkenarbeidet for deg.Foto: Skjermdump YouTube

Har du prøvd alle de beste treningsappene, men sliter fortsatt med å komme deg opp av stolen og for å utføre dagligdagse oppgaver? Da er løsningen å skaffe deg en hushjelp-robot. Koreanske CIROS er ekspert på å lage salater, og den dekker bordet og tar oppvasken etterpå. Har du vanskelig for å bøye deg, kan du vurdere Human Support Robot som er god på å plukke opp fjernkontroller fra gulvet og å hente øl i kjøleskapet.

Med så mange hjelpemidler, har du færre grunner til å bekymre seg over å bli eldre. Likevel vil døden en dag banke på døren. Men også her jobber forskere med å finne utveier.
Les mer: – Om ti år kan du flytte hjernen din til en robot og leve evig

Vet du om flere hjelpemidler som motvirker aldersproblemer? Del dem gjerne i diskusjonstråden nederst.

(Kilde: Mashable)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen