Slik lager du et pinhole-kamera av en Pringles-boks
(Bilde: YouTube)

Slik lager du et pinhole-kamera av en Pringles-boks

YouTube-bruker demonstrerer svært enkel metode.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Såkalt pinhole-fotografering er en av de eldste og mest primitive formene for fotografering, og krever hovedsakelig bare en lystett boks, et hull som skal slippe inn lyset og noe som kan fange eksponeringen.

Det finnes et utall måter å lage slike kameraer på selv, og med litt innsats er det slett ikke vanskelig å få et brukbart resultat. Nå melder nettstedet Phoblographer om en svært enkel metode for å diske opp et pinhole-kamera på noen få minutter.

Metoden, som demonstreres av en ung jente på nettstedet YouTube, går simpelthen ut på å bruke en tom Pringles-boks, en kanskje ikke helt ulogisk idé for et slikt prosjekt.

Skjæres i to

Kameraet lages ved å først skjære boksen i to slik at den nedre delen får en lengde på 12 centimeter. Deretter festes et stykke matpapir over åpningen på den nedre delen med tape.

Så er det bare å sette den øvre delen av Pringles-boksen på plass igjen og feste den til den nedre delen med tape. Denne delen fungerer altså som kammeret hvor filmen kan plasseres, med enkel tilgang via lokket. Til slutt lager man et lite hull i metallet på bunnen av boksen.

Den unge fotografen bygde to Pringles-kameraer med ulike hullstørrelse, og etter å ha testet begge drar hun den ikke uventede konklusjonen at større hull betyr større bilde, men mer uskarpt. Lite hull gir på sin side et mindre og skarpere bilde.

Dessverre inneholder ikke videoen noen bilder av hvordan resultatet ble, men om du er nysgjerrig er det jo bare å teste ut den enkle teknikken. Videoen kan du se under.

Er du ute etter andre «gjør det selv»-triks? Disse enkle fototriksene krever bare vanlige husholdningsredskaper »

Få også med deg vår guide:
Slik lager du ditt eget pinhole-objektiv »

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen