Slik lager du et 3D-hologram med mobilen
Teknofil
(Bilde: YouTube)

Slik lager du et 3D-hologram med mobilen

Har du et gammelt CD-cover til overs?

Annonsør­innhold
Les hele saken »

En ny video som viser hvordan du kan lage din egen 3D-hologram-projektor til mobilen har dukket opp på YouTube, skriver Mashable. Et hologram er kort fortalt et tredimensjonalt bilde som skapes av refleksjoner.

Alt du trenger for å prøve selv er visst et CD-cover, en skarp kniv, litt teip og en linjal, samt penn og papir. Fremgangsmåten går ut på å kutte til plastbiter fra CD-coveret i et bestemt mønster, og deretter sette bitene sammen til en boks. Den ferdige boksen settes oppå smartmobilen. Når du spiller av egnede videoer på mobilen, vil bildet projiseres «i løse luften» på innsiden av boksen.

Nytteverdien er kanskje ikke all verdens, men det ser unektelig morsomt ut. Mashable synes i det minste at dette kvalifiserer som et partytriks. Følg instruksene i videoen hvis du vil teste det ut selv:

Kan kjøpes ferdig

Hvis du ikke føler for å pusle med dette på egenhånd, finnes det et ferdigprodukt som heter Holho også. Dette er en tilsvarende dings som er spesielt utviklet for smartmobiler, og som koster rundt 250 kroner i USA.

Samme selskap har laget en app til Android og iPhone med 3D-hologrammer som du kan prøve hvis du lager din egen dings. Ellers kan du bruke demo-videoen de har lagt ut på YouTube.

Fem år etter sin død stod han på scenen igjen – som et hologram
Her tar Michael Jackson moonwalk igjen »

(Kilder: YouTube, Mashable)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen