Resepsjonen i Lian Lis kontorbygg.
Resepsjonen i Lian Lis kontorbygg. (Bilde: Vegar Jansen, Hardware.no)

Slik lager de noen av verdens beste kabinetter

Vi besøkte hovedfabrikken til kjente Lian Li.

Hei, dette er en Ekstra-sak som noen har delt med deg.

Lyst til å lese mer? Få fri tilgang, ny og bedre forside og annonsefritt nettsted for kun 49,- i måneden.
Prøv én måned gratis Les mer om Tek Ekstra

Hardware.no/Keelung: Lian Li burde være et kjent navn for mange av våre lesere. Den taiwanske kabinettprodusenten er nemlig ganske så populære her på berget, og har en rekke spennende modeller på samvittigheten.

Lian Lis lille kabinettfabrikk.
Lian Lis lille kabinettfabrikk.

I forbindelse med årets Computex-messe tok vi oss også tid til å besøke Lian Lis fabrikk i nærheten av Keelung, en halvtimes kjøring fra utkanten av Taipei. Mens flere taiwanske produsenter har valgt å flytte produksjonen til enda rimeligere land, som Kina, har Lian Li holdt sin fabrikk «på huset». Noe som er et smart trekk, skal vi tro Jean-Pierre Skalamera, sjefen i GlobalPR, et PR-selskap som representerer Lian Li.

– Å holde fabrikken sammen med resten av apparatet gjør det blant annet enklere å eksperimentere med forskjellige idéer og design. Det går også fortere å gjøre forandringer eller forbedringer underveis, kunne han fortelle.

Om ikke annet må vi i hvert fall være enige i at Lian Li liker å eksperimentere – som eksempler kan vi trekke fram flatpakkede Pitstop T60 og «toget» PC-CK101.

Kontorene rett over veien.
Kontorene rett over veien.

Rett over gata

Undertegnede og to andre vennligsinnede journalister ble først tatt med til resepsjonen i kontorbygget, som ligger tvers over gaten for selve fabrikken. Her ble vi servert varm te, helt uavhengig av at gradestokken hadde rundet trettifem grader på utsiden. Varm drikke på en varm dag er dog ikke noe særlig når man føler seg som en isbjørn i en badstue. Jeg dristet meg til å spørre om vann i stedet, og det fikk jeg – varmt vann.

I ettertid ble jeg fortalt at dette var den «høflige» måten å servere noen vann på her.

Fabrikkresepsjonen.
Fabrikkresepsjonen.

Også selve fabrikklokalet har en liten resepsjon. Her minnes vi på at Lian Li også har et «undermerke», nemlig LanCool. Dette merket fronter litt rimeligere kabinetter i stål, mens Lian Li-navnet reserveres for de dyrere aluminiumskabinettene. Begge deler produseres i denne fabrikken.

Bli med videre, så ser vi hvordan et kabinett produseres >>>

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Til toppen