Slik greide man å lage en liten babydinosaur barna kunne ri på i filmen.
Teknofil
Slik greide man å lage en liten babydinosaur barna kunne ri på i filmen. (Bilde: Skjermdump fra YouTube/Tek.no, montasje)

Slik lagde de spesialeffektene i Jurassic World

Filmen bak er nesten artigere enn filmen selv.

Noen ganger når man ser på film kan man klø seg i hodet og lure på hvordan i all verden filmskaperne greide å filme den eller den scenen. Heldigvis finnes det en tilfredsstillende løsning: YouTube. Eller rettere sagt: alle «bak filmen»-videoene på YouTube.

Nå melder Gizmodo  om at nettopp en slik video finnes til den ikke så altfor gamle Jurassic World-filmen, og at den er nesten mer underholdende enn filmen selv.

Og nei, dinosaurene er ikke ekte. Menneskene som spiller dem er derimot svært ekte – og dessuten svært dyktige på å etterligne raptorbevegelser, for eksempel. Skuespillerne ser ut til å ha blitt utstyrt med en rekke sensorer, for så å bli instruert til å bevege seg på bestemte måter. 

Ved hjelp av en dinosaurfotformet sandsekk klarte man å skape et naturlig nedslag i filmen.
Ved hjelp av en dinosaurfotformet sandsekk klarte man å skape et naturlig nedslag i filmen. Foto: Skjermdump fra YouTube/Tek.no, montasje

Dette gjelder naturlig nok ikke de største dinosaurene, men blant annet samtlige av raptorene i filmen spilles av mennesker. Dette gjelder også de små dinosaurene som barna i filmen kan ri på – altså at barna rir på voksne mennesker med sal på. 

Det hele ser rett og slett ganske komisk ut, så hvis du både har lyst til å bli fascinert og i tillegg le litt – ta en titt på videoen under selv:

Jurassic World har tidligere fått «fjær-kritikk»:
– Ser ut som noe som ble laget for 20 år siden »

(Kilde: Gizmodo)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen